Status post febris reumatica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
svinto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 8:03 pm

Status post febris reumatica

Post od svinto »

Pre vise od 20 godina prelezala sam reumatsku groznicu.Posledica tada nije bilo,medjutim sa godinama,sada imam 38,narocito zadnjih par meseci javlja mi se lupanje srca iz cista mira,ubrzan puls,zamaram se,glavobolje,imam uglavnom nizak pritisak 100/70.Poslali su me u pesmejker centar i saljem vam nalaz doktora.
Gvozdje: 16.7,RBC:3.64,WBC:5.6,HGB:121,HCT:.339,Sedimentacija:12,Fibrinogen:3,i svi ostali rezulatati su dobri,sem malo povisenog holesterola 6.12.Ehokard.nalaz normalan osim prisustva perik.adhezije na later.zidu LK.EF 63%,dimenzje LK 4.1/2.6.Nosila sam 24 h holter EKG,registrovan SR prosecne fr.preko 100/min u dnevnom i 80/min u nocnom periodu, sa velikim brojem VES preko 11.000? prema autom.brojacu.Pojedinacne VES,redje trigeminija,veci broj kupleta i nekoliko epizoda spore NS VT, maks.4 impulsa,promenjljiv kuplung.Na ehu st.zlezde opisan hipoehogeni nodus u desnom reznju 8 mm,hormonski status uredan.
Fizikalno:kard.kompenzovan,cujan ekspirijum.srcana akcija ritmicna,nesto brza,uz izrazeniju respiratornu aritmiju.Srcani tonovi cujni bez suma.TA 100/70mmHg. EKG: SR fr:90/min,uz relativno ceste pojedinacne VES jedne forme i povremeno skracen PQ i promenjen izgled QRS(WPW?).
Do sada sam pila Propranolol 2x1/4,odgovara mi,Propafen mi ne odgovara,pila sam 3x150,stvarao mi je uzasne tahikardije,a sada doktor predlaze Amiodaronom ali opet da prekontrolisem stitnu zlezdu.Na kraju ni sama ne znam sta mi je-molim za objasnjenje!HVALA! :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Posledice reumatskog miokarditisa?

Amiodaron i ponovna kontrola stitne zlezde dolaze u obzir, ali moze i umesto amiodarona odmah Veraoamil 2x80mg. I pitanje: Zasto nije JASNO potvrdjen ili iskljucen WPW?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori