Dg. Staphylodermia - pomoć
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Dg. Staphylodermia - pomoć
Prije godinu dana su mi se pojavile bolne "bubuljice" na zadnjici . Nevjerovatno ali se sve počelo dešavati nakon porođaja. U kakvoj bolnici sam se porodila nije ni čudo. Nakon nekog vremena sam otišla kod dermatologa i konstatovala da se radi o čirevima, Dg.Staphylodermia.Naime oni su se u međuvremenu proširili i smjenjivali. Jako su bolni i nakon pucanja ističe gnoj i na kraju sukrvica. Ostaju kao tamni kolutovi kao ožiljci. Terapija mi je bila Rivanol1% u vidu obloge, Gentamicin un 2x dnevno i Pentrexil caps a 500 mg, a nakon toga sve isto osim sto mi je prepisala Gentamicin ung 2x dnevno. Nakon nekog vremena su se opet pojavili. Ne znam sta da radim i čemu da pribjegnem da ih se konačno riješim. Kada se ponovo pojave mažem ih Gentamicinom, one se malo primire, ali nedugo zatim opet Jovo na novo. Na preponama su mi se pojavile i neke manje žlijezde, ne znam imaju li kakve veze sa svim ovim. Molim Vas da mi pomognete, sta bih trebala da koristim i kako da se riješim ove napasti. Da li je tačno da će se uvijek vraćati? Hvala. :