Staphylococcus aureus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Staphylococcus aureus

Post od Dea »

Moja dvogodisnja cerka kaslje vec 8 nedelja. Za ovo vreme je dva puta pila antibiotike (pre 4 nedelje je imala 5 dana temperaturu od 39,5-40,6). Temperatura se posle terapije Amoxicillinom povukla ali kasalj je ostao i dalje. Na moje insistiranje uradjen joj je bris nosa i grla (8dana po prestanku uzimanja antibiotika).

U nosu je izolovana Staphylococcus aureus bakterija. Kolicina: cista kultura
Na amoxicillin i Ampicillin je resistentna na sve ostale lekove senzitivna.

U grlu je nadjena normalna bakterijska flora.

S obzirom da u cetvrtak imamo zakazanu OP kuka interesuje me da li je ova bakterija opasna (receno mi je da se prilikom davanja anestetika prilikom intubiranja infekcije mogu preneti na pluca) i da li se zbog nje treba odloziti OP? Kasalj je i dalje u punoj snazi.

Da li je ovo razlog tako dugom kaslju ili da tragam dalje?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Kasalj je verovatno reziduee gripa ali treba obavezno proveriti bris zdrela na gljivice (Candida) koja za taj uzrast uz AB nije retka pojava...
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Re: Staphylococcus aureus

Post od Djuu »

Dea napisao:Moja dvogodisnja cerka kaslje vec 8 nedelja. Za ovo vreme je dva puta pila antibiotike (pre 4 nedelje je imala 5 dana temperaturu od 39,5-40,6). Temperatura se posle terapije Amoxicillinom povukla ali kasalj je ostao i dalje. Na moje insistiranje uradjen joj je bris nosa i grla (8dana po prestanku uzimanja antibiotika).

U nosu je izolovana Staphylococcus aureus bakterija. Kolicina: cista kultura
Na amoxicillin i Ampicillin je resistentna na sve ostale lekove senzitivna.

U grlu je nadjena normalna bakterijska flora.

S obzirom da u cetvrtak imamo zakazanu OP kuka interesuje me da li je ova bakterija opasna (receno mi je da se prilikom davanja anestetika prilikom intubiranja infekcije mogu preneti na pluca) i da li se zbog nje treba odloziti OP? Kasalj je i dalje u punoj snazi.

Da li je ovo razlog tako dugom kaslju ili da tragam dalje?
Moguce je da ce odloziti operaciju. Primenite lokalnu terapiju, uzmite neke kapi za nos prema antibiogramu.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Moja beba tek rodjena je prosle godine imala tu bakteriju u nosu. Mi smo otisli kod privatnog Orl-a, koji nam je dao kapi i resio problem za 10 dana. Samo treba dobiti dobru terapiju i uraditi kontrolni bris ponavljati ga dok nalaz ne bude negativan na bakterije.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

OP je ipak uradjena. Dete je ok, mada i dalje kaslje..... Samoinicijativno joj mazem nosic sa Chloranfenikol masti, jer ovde ne mogu da kupim u apoteci nista od antibiotika (cak ni kapljice) bez recepta....
Odgovori