Moja dvogodisnja cerka kaslje vec 8 nedelja. Za ovo vreme je dva puta pila antibiotike (pre 4 nedelje je imala 5 dana temperaturu od 39,5-40,6). Temperatura se posle terapije Amoxicillinom povukla ali kasalj je ostao i dalje. Na moje insistiranje uradjen joj je bris nosa i grla (8dana po prestanku uzimanja antibiotika).
U nosu je izolovana Staphylococcus aureus bakterija. Kolicina: cista kultura
Na amoxicillin i Ampicillin je resistentna na sve ostale lekove senzitivna.
U grlu je nadjena normalna bakterijska flora.
S obzirom da u cetvrtak imamo zakazanu OP kuka interesuje me da li je ova bakterija opasna (receno mi je da se prilikom davanja anestetika prilikom intubiranja infekcije mogu preneti na pluca) i da li se zbog nje treba odloziti OP? Kasalj je i dalje u punoj snazi.
Da li je ovo razlog tako dugom kaslju ili da tragam dalje?
Staphylococcus aureus
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Staphylococcus aureus
Moguce je da ce odloziti operaciju. Primenite lokalnu terapiju, uzmite neke kapi za nos prema antibiogramu.Dea napisao:Moja dvogodisnja cerka kaslje vec 8 nedelja. Za ovo vreme je dva puta pila antibiotike (pre 4 nedelje je imala 5 dana temperaturu od 39,5-40,6). Temperatura se posle terapije Amoxicillinom povukla ali kasalj je ostao i dalje. Na moje insistiranje uradjen joj je bris nosa i grla (8dana po prestanku uzimanja antibiotika).
U nosu je izolovana Staphylococcus aureus bakterija. Kolicina: cista kultura
Na amoxicillin i Ampicillin je resistentna na sve ostale lekove senzitivna.
U grlu je nadjena normalna bakterijska flora.
S obzirom da u cetvrtak imamo zakazanu OP kuka interesuje me da li je ova bakterija opasna (receno mi je da se prilikom davanja anestetika prilikom intubiranja infekcije mogu preneti na pluca) i da li se zbog nje treba odloziti OP? Kasalj je i dalje u punoj snazi.
Da li je ovo razlog tako dugom kaslju ili da tragam dalje?