Stanje posle operacije septoplastike i mukotomije

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Tatjana7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2014 5:05 pm

Stanje posle operacije septoplastike i mukotomije

Post od Tatjana7 »

Pozdrav!
Imam 30 godina.Pre 25 dana tacno sam operisala devijaciju nosa odnosno radjena mi je septoplastika i mukotomija obe nosne skoljke obostrano.Imam 30 godina.Moj problem je sledeci: Ja i dalje osetim zatezanje u nosu duboko kao i utrnulost celog nosa,vece bolove nemam.Temperaturu nemam.Da li je to normalno ili ne? Problem je takodje sto se meni disajna funkcija uopste nije poboljsala,disem lose kao i pre operacije, na levu stranu nosa posebno lose a na nju sam lose disala i pre intervencije.Zasto je to tako?Da li cu ikad normalno prodisati ili ne? Ponekad pomislim da mi dr uopste nije dobro uradio tu operaciju. :(
Doduse imam blazu alergiju na polen.
Sto se konaca tice dr mi je skinuo dva mala koncica na samom ulazu u nos i ostavio jedan duboko(dvoumio se da li da ga vadi ili ne) u nosu uz komentar da je bolje da ostane i da ce sam da nestane a ako bi se to upalilo(jer kao hoce od konca) mozda da onda dodjam da ga skine.inace me je pregledao i rana mu je izgledala u redu.Zarasla kaze on.

Mene sada zanima da li ce nesto da steti sto je konac ostao, da li treba da ostane ili se on zapravo vadi? Zbunjena sam...
Ako ce i sam da nestane da li ce on da ispade ili ce nestati ono kao nestati samo?Posle kog vremenskog perioda ti konci ispadaju.Meni jos nista nije ispalo a ne mogu ni da ga vidim jer je duboko.
Nista mi dr nije objasnio.
Koristim redovno sprej Aqua Maris sto mi je dr prepisao i fizioloski rastvor povremeno.
Hvala vam unapred na odgovorima.
Tatjana7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2014 5:05 pm

Re: Stanje posle operacije septoplastike i mukotomije

Post od Tatjana7 »

Inace za sve ovo vreme od operacije bilo je krvi kada duvan nos, jednom mi se krv otvorila.Zadnjih nedelju dana krvi nema.Imam sekreta,sluzi ( providnog uglavnom) kada duvam nos.
Kod dr sam bila pre 4 dana i on je rekao da je sve u redu kada me je pregledao.
Odgovori