Stalno iskakanje ramena
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Stalno iskakanje ramena
Pozdrav. Treniram košarku i prije mi se stalno dešavalo da mi rame "iskoči" i odma ponovo vrati u prvobitan položaj nakon toga imam bol par dana i prestane. Išao sam doktoru 2 puta, jedan me je poslao u hitnu bez razloga gdje su mi rekli da mi nije ništa. Onda odem privatnom koji mi također ništa nije rekao. Odučim ja da odem i ojačam ramena u teretani i nije mi iskakalo dugo vremena sve do sada. Sada me zanima sta da radim, da li je to opasno, da li ponovo da idem i jačam, molim pomozi te mi !
Re: Stalno iskakanje ramena
Moras otici kod fizioterapeuta, da on utvrdi u cemu je problem- kod mladih ljudi cesto su misici ramena prirodno opusteniji nego kod odraslih pa samim tim lakse iskacu, a takodje moguce je da je tokom preteranog koristenja doslo do odredjenih ostecenja, no fizioterapeut bi trebao znati otprilike o cemu se radi i dati ti odredjene vezbe.
Postoje specificne vezbe za jacanje misica i tetiva u ramenu koje ce ti odrediti fizio, ako budes vezbao tipicne vezbe za ramena koje rade u teretani sansa je da ces samo pogorsati stvari.
Postoje specificne vezbe za jacanje misica i tetiva u ramenu koje ce ti odrediti fizio, ako budes vezbao tipicne vezbe za ramena koje rade u teretani sansa je da ces samo pogorsati stvari.