Imam 27god. i konstantno imam problema u vidu raznih nelagodnosti, pocevsi od ubrzanog srcanog ritma, brzog umaranja, povremenih panicnih napada... Pre mesec ipo dana, posto sam obavio ostale preglede(laboratoriski nalazi ok, internisticki pregled ok) Obratio sam se psihijatru i on mi je dijagnostikovao anksioznost sa prekrivenom depresijom. prepiso mi je Eglonil(50mg) 1+0+0, Xanax(0.25mg)1/2+1/2+1 i Maprotilin(25mg) 0+0+1. Medjutim i dalje imam povremene napade.
Interesuje me dali neko drugo oboljenje moze da bude uzrocnik ovih problema, s obzirom da povremeno osecam nelagodnost i peckanje u predelu vrata, sumnjam na stitnu zlezdu,medjutim cuo sam da je kod muskaraca ovo oboljenje jako retko.
Nadam se da je neko imao slicno iskustvo i da mi moze pomoci.
Unapred zahvalan!
Stalne nelagodnosti
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Iste simptome sam imala, ali neposredno nakon penicilinskog shoka.Od potpuno zdrave i hiperaktivne osobe postala sam vremenom"biljka".Uz tvoje opisane simptome,ja sam imala i zujanje u usima, vrtoglavice,drhtavicu,jezu i naravno ogroman panican strah kad sve to pocne da mi se desava i strah od smrti.Uradila sam(vise puta) sve moguce analize:krv,kardiolog, neurolog,usni,ocni pregled,a da ti ne pricam o mojim nocnim upadima na Urgentni,jer mi se desavalo i da mi utrne cela desna strana tela, da mi se pojave sjejne tackice pred desnim okom koje lelujaju i da pri tom na to oko ne mogu da vidim nista-i u celom tom stanju kod neurologa dobijem uvek isti odgovor_NIJE TI NISTA<UZMI BENSEDIN....na kraju sam i ja zavrsila kod psihijatra, ne mogu se setiti svih lekova,ali Xsanax sam uzimala sigurno...sedam meseci sam pila lekove, isla na razgovore,al kad napad dodje(a desavao se bez obzira na terapiju), meni je bilo isto...grozno.Cak sam prestala i da izlazim(osim poseta psihijatru), pocela sam i fobije da imam,nisam smela da zatvorim vrata od kupatila,sve iz straha da mi ne pozli..Sve u svemu, skroz te razumem,jer je jezivo.Prestala sam da idem kod psihijatra i sa lekovima kad je pocelo bombardovanje-tek me je to dokusurilo.Moj ti je savet da uradis jos i neuroloski pregled,analizu krvi na T3,T4, i TSH da kompletiras sve, pa ako je i to u redu,a napade imas i dalje,ono sto ja mogu da ti predlozim,a sto je meni pomoglo,i sada sam ok-desi mi se retko,mozda jednom godisnje,ali u daleko blazem obliku,to je..ne znam koliko si pristalica alternativne terapije, ali meni je akupunktura pomogla, tacnije digla me je iz mrtvih.I dan danas idem povremeno, i zaista "deluje". Ako te zanimaju detaljnije stvari o svemu tome ti pisi...
Naravno da me zanimaju sve stvari vezane za ovaj problem, cuo sam za akupunkturu, jedan moj prijatelj, koji ima iste probleme, rekao mi je da je bio par puta na ovoj terapiji i da mu je dosta pomoglo. Mozes li mi reci sta znaci analiza krvi na T3,T4, i TSH, sta pokazuju ove analize?
Veliki pozdrav?
Veliki pozdrav?
Ogic
-
- Stalni član
To su ti analize krvi za proveru rada stitne zlezde.jer je moguce,ako ti nalazi nisu dobri,da imas lupanje srca,koje je svakako neprijatno i samo po sebi izaziva paniku. Ako se odlucis za akupunkturu, trebalo bi da se posvetis tome 100%, jer se ne zavrsava sve samo na odlazak na terapije, nego iziskuje i veliki napor u promeni nacina zivota, pocev od ishrane, koja ce ti verovatno biti totalno promenjena, preko raznih trava (ne mislim na one "marsovske") nego na biljke iz prirode, cikorija, djumbir i sl. Meni je bilo tesko u pocetku, ali izdrzala sam, i hvala Bogu,sve je ok. Pocastim se ponekad palacinkama, picom pa cak i koka kolom, ali vrlo umereno. Pozdrav
-
- Stalni član
E, Ogic, da odgovorim i tebi... Pretpostavljam da citas i ostale teme,pa vidis i sam kako ide... Tebi sam ostala duzna odgovor: kod Dr Mancica idem. Ne znam da li si cuo za njega, al ja bas ne bih da detaljisem preko neta i da pravim reklamu. Ima ih jos dosta dobrih iz te branse, al najbitnije je da proveris nacin sterilizacije, ako se uopste odlucis za taj vid lecenja,jer igla je igla. Ja sam se sada mnogo uplasila,jer vidis i sam, po ostalim temama kakvo je zlo sada mene snaslo(tj. mog decka a samim tim i mene!),ja sam hvala Bogu ok, ali nikada se ne zna....vidis da zlo vreba kad se najmanje nadas. Da li si uradio nesto po svom pitanju?
Pozdrav
Pozdrav