STALNA MUCNINA (U PREDELU GRLA) BEZ I JEDNOG POVRACANJA
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 19, 2016 12:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: STALNA MUCNINA (U PREDELU GRLA) BEZ I JEDNOG POVRACANJA
I u analizama za Urin kod dela bakterije mi pise dosta. Sta to treba da znaci?
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Vidi, ja sam ranije cesto davao urin za analizu pa mi je doktorka, urolog, rekla ovako: pre uzimanja uzorka urina potrebno je oprati se mlakom vodom i ubrisati(po meni najbolje maramicom/toalet papirom) i tek onda uzeti uzorak. Prvi mlaz se ne uzima vec ostatak. E sad-zasto, upravo zbog bakterija koje mogu da se nadju na povrsini.
Dakle, bilo bi dobro onda uraditi i urinokulturu i videti kakvo je stanje sto se tice tih baterija, odnosno da se uradi antibiogram.
Sto se tice ranisana, on bi trebalo da oblaze zeludac nekim posebnim slojem pa da na taj nacin stiti od kiseline. Ja ga cesto pijem kad osetim neku nelagodu.
Ne znam sta da ti kazem, ako se iskljuce svi moguci uzroci onda je problem u samoj psihi.
Dakle, bilo bi dobro onda uraditi i urinokulturu i videti kakvo je stanje sto se tice tih baterija, odnosno da se uradi antibiogram.
Sto se tice ranisana, on bi trebalo da oblaze zeludac nekim posebnim slojem pa da na taj nacin stiti od kiseline. Ja ga cesto pijem kad osetim neku nelagodu.
Ne znam sta da ti kazem, ako se iskljuce svi moguci uzroci onda je problem u samoj psihi.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Могуће је да узрок буде психички ако си навукла неку трему због школе, али мислим да би требало у току дана да престане. Бар је тако мени било некада давно.
Него, да се ниси заљубила?
Него, да се ниси заљубила?
-
- Novi član
Ja mozda imam 16 godina al nisam glupa, otklonicemo tu pricu o skoli i zaljubljivanju. To sam ostavila skroz po strani i trenutno samo cekam da me prodje ovo.
Sad cekam cetvrtak za nalaze briseva, a trenutno pijem Ranisan.
Rekao mi je farmaceut da je moguce u mojim godinama da se dobije 'nesvesni stres organizma' u nekom smislu da je organizam napet a da ja to i ne znam, bar je tako objasnila, i postoje kapi za to.
Ako ne pomogne Ranisan i ako nista ne bude bilo na brisevima onda cu uzeti te kapi, moguce je otkud znam
Sad cekam cetvrtak za nalaze briseva, a trenutno pijem Ranisan.
Rekao mi je farmaceut da je moguce u mojim godinama da se dobije 'nesvesni stres organizma' u nekom smislu da je organizam napet a da ja to i ne znam, bar je tako objasnila, i postoje kapi za to.
Ako ne pomogne Ranisan i ako nista ne bude bilo na brisevima onda cu uzeti te kapi, moguce je otkud znam
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не мора човек да буде глуп да би превидео неке очигледне ствари. Зато и служе форуми да људи дају разне идеје.
Иначе кажу да и хелико бактерија у желуцу може да изазива мучнину а и кандида такође.
Иначе кажу да и хелико бактерија у желуцу може да изазива мучнину а и кандида такође.
-
- Novi član
Davala sam koprokulturu na halico bakteriju, a juce tri uzastopne stolice na gljivice tj. kandidu, pa cekam rezultate i za to takodje.
- Slavko_slavko
- Stalni član
Ja sam anksioznost uklonio sa liste, pisao sam ti vec da ne bi trebalo odmah nakon budjenja da imas taj osecaj jer je tada organizam najodmorniji i zapravo tad nemas nikakvih psihickih tegoba(znam po sebi jer i sam imam neku vrstu anskioznosti).
Moze biti ta skrivena nelagoda ali to bi trebalo da vidis sa psihijatrom, da te pregleda i da ti da ili neke biljne kapi ili da ti prepise neke lagane lekove za opustanje. Naravno, pod uslovom da ne postoji nijedan drugi uzrok.
Opusti se samo i pricekaj analize, ne opterecuj se preterano. Vidi ako mozes da uzmes bar nedelju dana "bolovanja" pa da budes kod kuce, da iskuliras. Obicno bi prijateljima rekao: napij se, mozda pomogne ali tebi necu(samo cu se nasaliti).
Moze biti ta skrivena nelagoda ali to bi trebalo da vidis sa psihijatrom, da te pregleda i da ti da ili neke biljne kapi ili da ti prepise neke lagane lekove za opustanje. Naravno, pod uslovom da ne postoji nijedan drugi uzrok.
Opusti se samo i pricekaj analize, ne opterecuj se preterano. Vidi ako mozes da uzmes bar nedelju dana "bolovanja" pa da budes kod kuce, da iskuliras. Obicno bi prijateljima rekao: napij se, mozda pomogne ali tebi necu(samo cu se nasaliti).

-
- Novi član
Druze moj ja sam na 'bolovanju' vec mesec dana, trudim se da se ne opterecujem, nista ja ne mogu dok ne stignu nalazi..
Dotle sam stigla da mi nedostaje skola, toliko o tom bolovanju hah
Dotle sam stigla da mi nedostaje skola, toliko o tom bolovanju hah

- Slavko_slavko
- Stalni član
Aj jooooooj, izvini, prevideo sam to da si toliko pod opravdanjem.
Lako je meni da kazem sve ovo, i ja sam prolazio kroz to i uvek sa istom zebnjom iscekujes rezultate iako znas da nista ne mozes promenuti, opet budes napeta zbog toga.
Znas kako je meni baba govorila: e skolo, skolo, nisam te ni vol'o, kad sam te zavol'o ja sam se razbol'o
Nadoknadices sve sto se tice skole, verovatno ti fali i drustvo i sve.
Lako je meni da kazem sve ovo, i ja sam prolazio kroz to i uvek sa istom zebnjom iscekujes rezultate iako znas da nista ne mozes promenuti, opet budes napeta zbog toga.
Znas kako je meni baba govorila: e skolo, skolo, nisam te ni vol'o, kad sam te zavol'o ja sam se razbol'o

-
- Novi član
Bakina recenica mi je popravila raspolozenje! 
Guramo dalje dok ne stignu nalazii..

Guramo dalje dok ne stignu nalazii..
- Slavko_slavko
- Stalni član
Zaista mi je drago zbog toga
Pisi obavezno kakvi su rezultati, ako zelis jos o necemu da pricas mozes mi pisati na pp, nije problem

Pisi obavezno kakvi su rezultati, ako zelis jos o necemu da pricas mozes mi pisati na pp, nije problem

-
- Novi član
Dobila sam rezultatee, brisevi su okej, al one tri uzastopne stolice sto sam dala na gljivice nisu, tacnije pronasli su Candidu, koja je u svakoj stolici sto znaci 'da mi je pun organizam i da se bas razmnozila'. Leci se tri meseca sa probiotikom. Svejedno, jakojakojako mi je drago sto su pronasli razlog i hvala vama puno na savetima i podrsci. 

- Slavko_slavko
- Stalni član
Odlicno je sto su pronasli uzrok mada mi nije drago sto je to kandida. Doduse, ako je lecenje tako kako i kazu, da se leci probiotikom, onda si na konju-nece biti nikakvih neprijatnih nuspojava a i regulisaces crevnu floru ako je bila makar malo poremecena.
Iskreno bih voleo kada bi kandida sto pre nestala i kada bi sve sto te mucilo otislo kao rukom odneseno(to ce biti uskoro, cim pocnes da ispijas terapiju).
Sad mozes da se opustis i da uzivas
Iskreno bih voleo kada bi kandida sto pre nestala i kada bi sve sto te mucilo otislo kao rukom odneseno(to ce biti uskoro, cim pocnes da ispijas terapiju).
Sad mozes da se opustis i da uzivas

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Било би лепо када би се кандида тако лако и брзо лечила. Пробиотике треба да пијеш најмање пола године, а најбоље годину дана.
Препоручио бих ти Мултилак и Натролов Ацидофилус заједно, у комбинацији. Било би пожељно да пијеш и домаћи кефир, као и да избациш слаткише из исхране.
Препоручио бих ти Мултилак и Натролов Ацидофилус заједно, у комбинацији. Било би пожељно да пијеш и домаћи кефир, као и да избациш слаткише из исхране.
-
- Novi član
Znam da se leci dugo, al samo kad bi me prosla mucnina zbog skole a ja cu lek svakako piti.
Ishranu sam skroz promenila, izbacila sam sve slatko i kvasac i sve to, idem sutra do svoje doktorke da mi ipak propise sta smem, da znam 100%.
Ishranu sam skroz promenila, izbacila sam sve slatko i kvasac i sve to, idem sutra do svoje doktorke da mi ipak propise sta smem, da znam 100%.