Stafilokokna infekcija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ana972
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:01 pm

Stafilokokna infekcija

Post od ana972 »

Jucer sam koleginici s posla merila secer i slucajno sam se povredila s njenom iglom ( malo vise od ogrebotine). Ona je pre mesec dana bila bolesna i dijagnoza je bila: "Staphylococcus coagulase negative " i imala je bas problem da se resi te bakterije. ( cak se i utvrdilo da je bakterija presla u stomak i mozak)
Iako sam vec bila kod doktora (utesio me da je ta iglica tanka i da se to prenosi respiratornim putem, ali nisam sigurna da je dobro cuo ime bakterije ili je mislio da je samo stafilokoka) u panici sam i ne znam sta da radim.Dali treba da proverim krv?Ili mozda nesto preventivno sto bi sprecilo mogucu infekciju?
Ja sam iz ranice nakon povrede istisnula krv i prosla sam je antisepticnom maramicom, ali igla je ipak dublje usla i bojim se...
Sta da radim...i ima li razloga za paniku?

Hvala unapred... Ana
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Postoji vise vtsta staphylococca. Ukoliko je u pitanju staphylococcus spp. koagulaza negativan onda je to bakterija normalne flore koze (normalni stanovnik koze).Niste naveli o kojoj se bakteriji tacno radi,ostali sojevi mogu i uglavnom su patogeni.
Iako vidim da ste pitanje postavili relativno davno volela bih da znam kako se sve zavrsilo.
Veliki pozdrav
ana972
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:01 pm

Post od ana972 »

Hvala na interesu Djuu,

Moj doktor mi nije preporucio bilo kakva ispitivanja sa obrazlozenjem da je to bezazleno, a i Dr Ivica tu na forumu mi je odgovorio da nema razloga za brigu....
Sad ste me vi malo zamislili...

Pozdrav
Odgovori