Jucer sam koleginici s posla merila secer i slucajno sam se povredila s njenom iglom ( malo vise od ogrebotine). Ona je pre mesec dana bila bolesna i dijagnoza je bila: "Staphylococcus coagulase negative " i imala je bas problem da se resi te bakterije. ( cak se i utvrdilo da je bakterija presla u stomak i mozak)
Iako sam vec bila kod doktora (utesio me da je ta iglica tanka i da se to prenosi respiratornim putem, ali nisam sigurna da je dobro cuo ime bakterije ili je mislio da je samo stafilokoka) u panici sam i ne znam sta da radim.Dali treba da proverim krv?Ili mozda nesto preventivno sto bi sprecilo mogucu infekciju?
Ja sam iz ranice nakon povrede istisnula krv i prosla sam je antisepticnom maramicom, ali igla je ipak dublje usla i bojim se...
Sta da radim...i ima li razloga za paniku?
Hvala unapred... Ana
Stafilokokna infekcija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Postoji vise vtsta staphylococca. Ukoliko je u pitanju staphylococcus spp. koagulaza negativan onda je to bakterija normalne flore koze (normalni stanovnik koze).Niste naveli o kojoj se bakteriji tacno radi,ostali sojevi mogu i uglavnom su patogeni.
Iako vidim da ste pitanje postavili relativno davno volela bih da znam kako se sve zavrsilo.
Veliki pozdrav
Iako vidim da ste pitanje postavili relativno davno volela bih da znam kako se sve zavrsilo.
Veliki pozdrav