Stafilokok u brisu rane

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zaXyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 08, 2012 9:47 pm

Stafilokok u brisu rane

Post od zaXyy »

Moja dijagnoza je ( Necrosis aseptica capitis fem-sin. Status post epxphisiolysio capitis fem.sin. Abrev.extremitatis.inf.sin cc 3 cm).
Zavrsna dijagnoza - Idem M 87.3
Pocetkom januara ove godine na rezu od operacije koja je bila 2010 god. maja meseca kada mi je u predelu leve butne kosti ugradjen ostaofiksacioni materijal pojavilo mi se neko ispupcenje iz kojeg je curio gnoj i krv...U nasem zdravstvenom centru sam previjan nekoliko puta i to veoma lose...Po prijemu u bolnici (IOHB "BANJICA") rana je idalje secernirala na jednom mestu pa mi je uzet bris i izolovan Stafilokok...posle toga sam operisan i izvadjen je osteofiksacioni materijal...Postoperativno rana zarastala uz samo delimicnu secernaciju na dva mesta posle nekog vremena se i zatvorila...primao sam Garamicin venski pa zatim Ciprocinal uz Linex...zatim sam otpusten kuci i posle nedelju dana opet mi se pojavilo ispupcnenje koje je kasnije i samo puklo (krv,gnoj) previjam se u zdravstvenom centru svakog dana...pa sam hteo da pitam....STA JE UZROK TOJ INFEKCIJI ? KAKO SE ONA LECI ? I JOS KOLKO CE TO DA TRAJE ?
Odgovori