sta treba ispitati pomoc
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 1:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sta treba ispitati pomoc
evo ovako .hm odakle krenuti.u septembru mesecu mi se desilo da nisam mogla da nadisem vazduh,mislim disala sam ja ali kao da mi vazduh nije dolazio skroz do kraja pluca.uplasila sam se pa sam otisla kod privatnog dr jer nisam mogla da cekam drzavne.i on mi je uradio ekg,izmerio pritisak i sad posto sam mu ispricala da sam uglavnom sama sa dvoje dece jer mi je suprug poslom po 2 do 3 meseca odsutan i da sam malo nervozna ne vise nego neka druga majka.a pri tom imam sve sto mi treba sem muza hehe.on mi je rekao da sam zivcana i dao mi neke tablete za lepo ponasanje sto ja naravno nisam htela da pijem.i tako sam nastavila da uzdisem tj da uvlacim vazduh na usta jer na nos nikako nisam mogla da se nadisem i onda je to malo stalo pa se opet vrati itd ali nije bilokao pre.i jos da napomenem da mi se nocu nista nije desavalo sve dok ujutru ne ustanem i pocnem da mislim o tome.e onda me je uhvatila jaka prehlada grlo mi se steglo bolelo je zlezde tj krajnici uvecani i ja sam posto sam veliki hipohondar odmah pomislila na najgore i otisla kod orl on me je pregledao i kaze nije nista strasno mala upla i dao mi antibiotik palitreh ili pentreksil ne znam.smirilo se to ali posle 2 nedelje opet.odem kod drzavnog dr ona mi da penicilin inekcije.proslo me grlo malo osecam po nekad neku suvocu i peckanje.opet odem kod orl kaze gljivice od tih antibiotika da mi nistatin i onda sam ispirala grlo.i stvarno mi je bilo bolje.jos sam ja tu kupila i srebrnu vodu i ona mi je pomogla.e a u medjuvremenu svo ovo vreme sam ja pratila to moje disanje i ustanovila da mi se to da ne mogu da dodjem do daha pojacava 3 do 4 dana pre nego treba da dobijem.i posle prolazi.i odlucila sam da odem i kod kardiologa i kod plumologa kod svih.ne znam da li sam rekla da sam pusila i u sempembru kad se to desilo prestala.i kod kardiologa dr brane kovacevic sve joj ispricah i kaze ona moze biti vise razloga za to ali ajde da proverimo gvozdje i ja izvadim krv kad meni gvozdje 2,8.a da i kad sam decu radjala primala sam posle porodjaja inekcije gvozdja.oduvek sam malokrvna ali ovako 2,8 bas sam se uplasila.i ona mi je prepisal intervenski ferlicet ili tako nesto 10 komada.i sad sam ja to pocela da dobijam ovde kod mene u selu kod privatnog dr jer nema uslova da idem za ns sama sam sa decom vec sam rekla.a nisam pitala kardiologa zbog cega mi je toliko malo gvozdje.a bas nemam poverenja u ovog dr gde idem da primam infuzije on ce mi svasta reci samo da bih kod njega uradila analize i ostavila mu pare.pa da mi neko kaze sta bi ja trebala da ispitam,da li da uradim neke ultrazvukove i sl.sta da ispitam da vidim zasto mi je gvozdje toliko.e da jos nesto inace od septembra do skoro sam jela do 2 sata posle toga nisam nista jela do sutra kao da se ne ugojim.samo oko 8 salaticu i to je to itako mesecima 4 m.i redovno idem na ginekoloske preglede zadnji put sam bila nema mozda 6 meseci i sve je bilo ok.eto napricah ja ovde svasta.samo da mi neko kaze sta da ispitam da utvrdim zasto mi je gvozdje tako palo.i da ne mojte mi govoriti o nekim ruznim bolestima odmah cu se utripovati da sam bolesna od njiyh.hvala.mozda treba d idem kod psihijatra,hehe.al opet gvozdje mi je 2,8.hvala onom ko mi odgovori.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 1:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: sta treba ispitati pomoc
Da li je moguce da niko ne zna da mi odgovori.sad sam bila da primim drugu infuziju i pitala sam dr da li da sad uradim nalaze i koje nalaze da uradim da vidim sto mi se gvozdje toliko smanjilo.kaze kad zavrsim sa tim infuzijama onda cemo uraditi ultrazvuk unutrasnjih ograna i ginekoloske preglede pa cemo videti zbog cega mi je gvozdje tako nisko.nemam pojma moze li neko da mi odgovori zar niko ne zna.imam utisak da samo hoce pare taj dr.
ne idite na uzv unutrašnjih organa... oni neće pokazati zašto vam je željezo nisko... mislim moguće je da zbog neke bolesti unutrašnjeg organa imate nisko željezo no možda ste jednostavno anemični... rekli ste da ste oduvijek takvi... najbolje po uputnicu za kompletnu krvnu sliku... i onda ćete najbolje znati...možda je u pitanju neka anemija... najvjerovatnije... lp
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
dobro vece,,mozei neko da mi objasni koliko su opasna ova antitela,,,ANCA (IgG)(IIF) +perinuklearna p ANCA 1:160,,,u napred hvala
to morate sa svojim lekarom videti.
Biljana----
kao prvo moras se smiriti--znaci ili sa cajevima--(kantarion,nana,valerijana) a ako ne pomaze onda lekovi --i nemoj da to izbegavas jer ces doci u situaciju da i to ne pomaze-nemoj da zakasnis,,
kao drugo--kod tebe mozda i postoji neki manji problem al verujem da posle toliko godina si upucena na koji nacin mozes uticati na gvozdje--ja se nisam susretao sa tim problemom al bolje je imati i par kg viska ako mozda to utice i na gvozdje nego drzati neke dijete a razboleti se--
U SVAKOM SLUCAJU-PROBLEM JE I TO STO SE SAMA BORIS UGLAVNOM SA DECOM AL MORAS TO PRIHVATITI-jer nezadovoljstvo stvara nervozu a nervoza dalje moze na svasta da utice
SRECNOOO I NE OPTERECUJ SE PUNO_MISLIM DA NEMAS RAZLOGA
kao prvo moras se smiriti--znaci ili sa cajevima--(kantarion,nana,valerijana) a ako ne pomaze onda lekovi --i nemoj da to izbegavas jer ces doci u situaciju da i to ne pomaze-nemoj da zakasnis,,
kao drugo--kod tebe mozda i postoji neki manji problem al verujem da posle toliko godina si upucena na koji nacin mozes uticati na gvozdje--ja se nisam susretao sa tim problemom al bolje je imati i par kg viska ako mozda to utice i na gvozdje nego drzati neke dijete a razboleti se--
U SVAKOM SLUCAJU-PROBLEM JE I TO STO SE SAMA BORIS UGLAVNOM SA DECOM AL MORAS TO PRIHVATITI-jer nezadovoljstvo stvara nervozu a nervoza dalje moze na svasta da utice
SRECNOOO I NE OPTERECUJ SE PUNO_MISLIM DA NEMAS RAZLOGA