Sta mi je?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Sta mi je?

Post od SnezanaR »

Pre mesec i po dana sam skoro sasvim prestala da pusim (staz 20 g, 2 kutije dnevno). Pila sam Zyban, ali sam prestala posle 5-6 dana. Slucajno ili ne, tek kako sam pocela sa Zybanom, tako su mi se na vratu uvecali limfni cvorovi. Prvih nekoliko dana su bili bezbolni, a onda su poceli da bole i da kao seva iz njih.
Uradila sam krvnu sliku, analize su u dozvoljenim granicama.
Onda sam bila na Infektivnoj - tamo su rekli da nije nista.
Posle sam isla kod ORL i on je rekao da nije nista i poslao me da uradim ultrazvuk, sumnjajuci da su mozda pljuvacne zlezde koje su se zagnojile.
Uradila sam i ultrazvuk, opet nista - cvorovi su normalne velicine, bez tumora, cak onaj koji mene vise boli je manji od drugog koji mnogo manje osecam.
Na kraju sam (posle 3 nedelje) jos jednom uradila krvnu sliku (ponovila leukocitnu formulu i sedimentaciju) i opet je sve u redu, stavise, rezultati su u promil identicni sa prvim uzimanjem krvi, sto valjda znaci da mi je krvna slika stabilna.

Uz uvecane zlezde, imam i problem sa grlom koje je stalno pomalo iritirano, odnosno, cim pricam malo duze (sat vremena), odmah promuknem. No, glas mi se brzo vrati.

Nemam nikakve druge simptome, hranim se izuzetno zdravo, vodim zdrav nacin zivota (rekreacija, uredan zivot), imam 37 g, u odlicnoj sam formi, ni od cega ozbiljnijeg nisam bolovala.

Ima li neko savet, kog lekara jos da posetim jer ovo vec traje prilicno dugo, ne pogorsava se, ali se ni ne poboljsava. Nalazi kazu da ne postoji nikakva upala (sedimentacija 11, leukociti 40.5 od dozvoljenih 45, monociti 9.7 od 10), ja pak imam obejktivne simptome - znam da te zlezde ranije nisu bile tolike, niti me je to ranije bolelo, a i grlo mi nije bilo tako osetljivo.

Hvala!
Lidija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 10:15 pm

Post od Lidija »

Ponovo idite kod ORL specijaliste da vam detaljno pogleda glasnice, pusac ste (bili), promuklost ukazuje da se nesto desava na glasnicama. Insistirajte na detaljnom pregledu, ako treba trazite, 2. 3. 5. misljenje, vase zdravlje je u pitanju.
Odgovori