Nakon duge zime, krenuo sam par dana u teretanu i na trcanje, i nakon tih par dana krenuo je bol u testisima i donjem delu stomaka. Ultrazvuk testisa uredan.
Nakon toga poceli su bolovi u stomaku i ledjima(otprilike ispod samih rebara) i vrlo retko u samom centru stomaka iznad pupka. I dalje je bio prisutan bol u donjem delu stomaka. Bol je nekada tup, nekada ostar... Takodje mi se javlja(doduse sada redje) neka vrsta grca/bola u samom podnozju stomaka, iznad testisa "negde unutra". Ultrazvuk bubrega, prostate i besike uredan. Krvna slika i urin uredni, malo peska u urinu.
Mesec dana sam trpeo bolove koji su se doduse smanjili, nekada se i smenjuje stanje 3-4 dana bez bolova, pa 3-4 dana boli.
Posto sam video da se situacija ne menja, otisao sam ponovo kod doktorke i dobio uput za hirurga. Hirurg me je saslusao i poslao kod urologa. Otisao sam kod urologa koji je iz nalaza zakljucio da je sve u redu.
S obzirom da je ultrazvucni nalaz uredan, nikada u zivotu pa ni sada nisam imao peckanje niti ikakve probleme pri mokrenju(najcesce ima peckanja i problema sta god da je u pitanju), ja sam urotrakt iskljucio iz ove price.
Sumnjam na probleme sa crevima, s obzirom da mi se cini da mi odredjena hrana ne prija, i cini mi se povecava bolove. Npr sirce, luk ... A i kada sam imao nesto poput "napada" na samom pocetku stao sam na sred ulice, i nisam mogao da hodam, osetio sam strasno cepanje u donjem delu stomaka, i kao da gravitacija pokusava da mi iscupa donji deo stomaka, cim sam stigao kuci imao sam strasno bolnu, bodljikavu stolicu i nakon toga se osecao mnogo bolje. Jedino sto mi "ne ide u prilog" jeste stolica. Savrseno normalna meka stolica svakog jutra, normalne boje, bez krvi, sluzi i slicno.
Takodje sumnjam i na problem sa nekim misicima/kicmom. Bolovi su u sustini poceli sa mojim "izletom" u teretani. Sedim jako dugo za kompjuterom, i cini mi se da je tada bol najucestaliji, a da mi setnja i lezanje na ravnoj podlozi prijaju. S druge strane trcanje mi smeta i osecam umor i bol u stomaku posle prvog km i to u nekom laganom tempu. (ranije sam trcao 2.5km za 10min bez problema).
Doktorka mi je posle pregleda urologa napomenula da je mozda problem na psihickoj bazi. E sad, mozda i jeste problem u tome, ali ne mislim da moj skepticizam prema njima potice zbog psihickih problema:
Kod doktorke sam bio 3/4 puta, nijednom mi nije "opipala" stomak.
Laboratoriju sam radio samo jednom, a bolovi su tu vec 3 meseca.
Hirurg me nije pregledao, on je na osnovu moje price zakljucio da mi treba urolog, tako da je ta farsa trajala cela 2 minuta.
Ako je problem na psihickoj bazi, valjda je trebala da me posalje kod psihologa/psihijatra. Mislim da psihicki problem koji uzrokuje tromesecne fizicke bolove nije mali.
1. Da li da "oprobam srecu" i kod fizijatra, ili da odem na neku privatnu kliniku pa da krenem ispocetka ? Znam da ce me iskostati dosta para(kojih bas i nemam) ali opet bolje i to nego da se ovako "mucim". Bolovi su se stvarno smanjili, vise lice na neprijatnost, ali su i dalje tu, i smetaju mi psihicki, ulivaju mi nesigurnost, razdrazuju me...
2. Da li postoje bakterije/virusi koji mogu praviti ovakve smetnje a da se to ne pokaze u osnovnim lab. pretragama ? Npr, da li moze da mi smeta heliobacter(kako se vec zove), a indikatori kao sto su sedimentacija i CRP da budu uredni ?
Unapred zahvalan za svaku ideju i savet xD