sta raditi kada te ujede zolja?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

sta raditi kada te ujede zolja?

Post od chipsi »

Sta radite kada vas ujede zolja, sa cim mazete i da li nesto pijete od tableta?

Mene je malopre ujela zolja za prst i evo za oko sat vremena koliko je proslo, ceo prst mi je natekao i pocelo je da se siri malo preko zgloba od sake, nadam se da do ujutru nece biti cela saka natecena.
Mazao sam ubodno mesto belim lukom, nekom kremom sinopen i nekom kremom na bazi propolisa ali se otok siri nikako da prestane.

Pre par godina me je isto tako nesto ujelo za saku pa je nateklo, morao sam ici kod doktora, primio sam 3 ili 4 inekcije, da bi splaslo. Nadam se da i ovaj put nece biti tako.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: sta raditi kada te ujede zolja?

Post od aaaca »

Ако већ ниси отишао код лекара, време је да одеш.
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Re: sta raditi kada te ujede zolja?

Post od chipsi »

Nisam otisao kod lekara, ako se nebude povuklo za par dana onda cu da odem.

Citao sam na internetu komentare od ljudi koji su imali slican problem, kazu najkriticinije je tog momenta kada te ubode i naredna 24h jer tada non stop otice, posle toga se polako povlaci. Treba oko 3-4 dana da se povuce otok skroz.

U principu toliko bi trebalo i kada bi otisao kod lekara, dao bi mi neke tablete ili inekcije koje ne bi odma delovale, tako da bi se svakako povuklo za 3-4 dana.
Bolje je sacekati malo da se organizam izbori sa tim jer tako stvara imunitet pa sledeci put kada se tako nesto desi postoji mogucnost da nece biti ista reakcija. Od lekova i od doktora se ne stvara imunitet, nego samo opada.

Imam neke teblete za elergiju, mama mi kaze da popijem jednu jer sam mozda elergican na ubod zolje ali mi se bas ne piju tablete ni bilo sta drugo jer kontam da ce proci.

Ako ne bude proslo, za par dana, icu kod doktora.

Bitno mi je da mogu pomerati prste, a prosli put kada me je nesto ujelo (nisam ni video sta me je ujelo) za saku, nateklo mi je sve od zgloba sake do kraja prstiju i nista nisam mogao pomerati. Tada sam morao ici kod lekara jer nisam mogao funkcionisati tako. Ovako sad mogu pomerati prste i mogu da funkcionisem, jedino kaziprs nemogu da savijem skroz jer je on natecen i malo saka, ostalo je OK.
Odgovori