A ŠTA DA RADIM???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
randrej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 8:03 pm

A ŠTA DA RADIM???

Post od randrej »

Pre par godina počeli su mi učestali bolovi i trnjenje i peckanje između leve plećke i kičme. Pre godinu dana po uputu fizijatra uradio sam magnetnu vratnog dela kičme i LS sa nalazom protruzija diska IV C4 i IV L5 S1 a zatim sam uradio EMG leve ruke i noge koji su pokazivali radiculopariju C5-C8 i L4L5 S1. Snimak Rtg-a pokazuje Chmorli lumbales te znake scoliose torakalne kičme. Po urađenim nalazima sam upućen kod neurohirurga koji je zaključio da nema potrebe za operativnim zahvatom. Napominjem da sam zaposlen u Vojsci Srbije te sam sa tim rezultatima poslat na ocenu sposobnosti. Pošto je EMG ruku i nogu pokazao lakog do umerenog tipa hroničnu radikulopatiju rečeno mi je da to nije dovoljno za niže radno mesto tj. da nastavim sa radom na svojoj dužnosti koja iziskuje celodnevno stajanje, trčanje, nepravilne položaje tela, nošenje opreme od nekih 15 kg na sebi odnosno posao mi iziskuje stalne povećane psihofizičke napore. Napominjem da i dalje imam trnjenja u rukama i nogama naročito levim ekstremitetima kao i bolove u desnoj strani vrata i velike bolove u potiljačnom delu glave. Bolovi zbog kojih sam i krenuo na ispitivanja tj. bolovi u predelu torakalne kičme su idalje veliki i ne popuštaju ni pored primljenih injekcija, a naročito su izraženi kada imam nešto od opreme na sebi. Kada sam tražio od svog neurologa da uradim snimanje i torakalnog dela koji me svakodnevno boli i zbog koga i pretpostavljam da su krenuli svi problemi sa vratom i ramenskim delom leve ruke, rečeno mi je da nema potrebe jer mi je kičma oštećena te oštećena i da ćutim i trpim a dokle stvarno ne znam. Molim da mi odgovorite da li ima efekta uraditi još neka snimanja i koja i kako lečiti bolove koji ne popuštaju ni posle fizikalnih terapija, raznoraznih tableta, masti i injekcija i koji počinju da stvaraju nesnosnu nervozu, nesanicu i umor.
Veliko hvala unapred!!!
Odgovori