Moja sestra je bakteriofob i hipohondar.Nedavno je umislila hiv i testirala se u studentskoj labaratoriji.....test j naravno negativan
E sad od kako se testirala govori kako se zarazila sada tamo u tom labaratoriju....jer to je improvizirana labaratorijica pri univerzitetu i tehnicar je navukao rukavice koje stoje jedne u toj labaratoriji...da bi njena panika bila veca taj tehnicar poslije dezinfekcije ubodnog mjesta pipa tom rukavicom ubodno mjesto i ubada....na sta ona totalno odlijepila....i sad nas doslovno svaki dan tusi pitanjima....sta ako je tehnicar prije nje sa tom rukavicom dosao u kontakt sa necijom zarazenom kvi pa onda pipnuo nju i ubo.....a da ne govorim stvarno se poslije razbolila...dobila upalu krajnika koja je trajala oko pet dana i temperaturu....pa onda nekakve sitne osipe po usima( ja mislim da je to od vrucine pa se kosa u dodiru sa usima svrbi) pa onda afte u ustima pa osip i svrab u ustima.....naravno proljeva i uvecanim zljezdama nigdje traga....
Ja licno mislim da je to sve od psihe pa i ti neki simptomi koje ima....jer posto citam dosta a savjetovala sam se i sa ljekarima gdje kazu kako je virus hiv-a veoma slab van organizma i kako brzo ugiba za par secundi vani...znaci na rukavici ako je i bilo zarazene krvi virus je vec skoro skroz oslabio ili potpuno umro....
Ne smijem ni da joj pomenem onda rizik za hepatitise:))))
Sta da radim sa sestrom
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
pa, virus hiv-a ne zivi bas par sekundi - nego nekoliko desetina minuta van ljudskog organizma, ALi situacija koju opisujete nije naravno mogla da bude uzrok inficiranja.
vasa sestra ili zna zasto zeli da se testira - koliko god da ste bliski, svako uvek ima neki deo intime koji ne deli sa drugima - ILI je zaista sve plod hipohondrije koja bi u ovom slucaju trebalo da se leci
vasa sestra ili zna zasto zeli da se testira - koliko god da ste bliski, svako uvek ima neki deo intime koji ne deli sa drugima - ILI je zaista sve plod hipohondrije koja bi u ovom slucaju trebalo da se leci
pitanje je da li je rukavica bila iskoriscena!
ako se radi o studentskoj poliklinici - gotovo je nemoguce da se tamo dogodi takav propust u proceduri! oni su pioniri i lideri preventivne borbe protiv side!
tehnicari su vrlo vesti i ona mozda nije u brzini i usled treme videla da je rukavica nova, jer je brzo stavljena
ako se radi o studentskoj poliklinici - gotovo je nemoguce da se tamo dogodi takav propust u proceduri! oni su pioniri i lideri preventivne borbe protiv side!
tehnicari su vrlo vesti i ona mozda nije u brzini i usled treme videla da je rukavica nova, jer je brzo stavljena
Moja sestra je vec osam godina u vezi sa svojom skolskom ljubavi...a da je uradila nesto rizicno vec bi mi se povjerila
Ona smatra rizicnim bas taj test jer kaze kako je budala dopustila da joj ucenik laboran vadi krv pored epidemiologa doktora koji je sve to gledao
Inace pravilo je da doktor vadi krv ali eto...
Informisala sam se u Omladini Jasaz udruzenju gdje kazu kako je kontakt bio bezopasan jer virus ...OPET PONAVLJAM....kazu zivi samo dok je krv u tecnom stanju tj.dok se ne zgrusa.Oni su procjenili da je to osam sekundi do dvije minute ali naravno u zavisnosti od kolicine virusa....tj kolicine krvi....Cak sam i u naucnim radovima procitala da je zivot virusa van organizma u stvari njegov postotak opstanka u prirodi ravan nuli....
Najgore mi je sto sam ja u drugom stanju a ona ima zelju vec dugo da postane majka a to je koci sad u svemu jer puno razmislja...a da ne govorim koliko joj je imunitet opao od stresa da je stvarno pocela da lici na nekog ko je obolio od hiv-a
Ne znam ,da je odvedem ponovo na test bojim se da bi sisla sa uma nacisto,a ko zna kako bi joj opet vadili krv pa opet dve godine da slusam njene tripove.....
A sto se tice rukavice moguce da su stare jer vadnjenje se vrsi dva pputa samo sedmicno i moguce je da ih promijene samo nakon zavrsenog dana.....rukavice su bile kako ona kaze na flasi od dez.sredstva...tako da je moguce da je bilo i prije pacijenata .......ali doktori kazu da je bezopasan bio kontakt i da DO SADA NIJE ZAOBILJEZEN NI JEDAN SLUCAJ TAKVOG VIDA PRENOSA....pa mislim da nije valjda toliki baksuz
Ona smatra rizicnim bas taj test jer kaze kako je budala dopustila da joj ucenik laboran vadi krv pored epidemiologa doktora koji je sve to gledao
Inace pravilo je da doktor vadi krv ali eto...
Informisala sam se u Omladini Jasaz udruzenju gdje kazu kako je kontakt bio bezopasan jer virus ...OPET PONAVLJAM....kazu zivi samo dok je krv u tecnom stanju tj.dok se ne zgrusa.Oni su procjenili da je to osam sekundi do dvije minute ali naravno u zavisnosti od kolicine virusa....tj kolicine krvi....Cak sam i u naucnim radovima procitala da je zivot virusa van organizma u stvari njegov postotak opstanka u prirodi ravan nuli....
Najgore mi je sto sam ja u drugom stanju a ona ima zelju vec dugo da postane majka a to je koci sad u svemu jer puno razmislja...a da ne govorim koliko joj je imunitet opao od stresa da je stvarno pocela da lici na nekog ko je obolio od hiv-a
Ne znam ,da je odvedem ponovo na test bojim se da bi sisla sa uma nacisto,a ko zna kako bi joj opet vadili krv pa opet dve godine da slusam njene tripove.....
A sto se tice rukavice moguce da su stare jer vadnjenje se vrsi dva pputa samo sedmicno i moguce je da ih promijene samo nakon zavrsenog dana.....rukavice su bile kako ona kaze na flasi od dez.sredstva...tako da je moguce da je bilo i prije pacijenata .......ali doktori kazu da je bezopasan bio kontakt i da DO SADA NIJE ZAOBILJEZEN NI JEDAN SLUCAJ TAKVOG VIDA PRENOSA....pa mislim da nije valjda toliki baksuz
Ja sam laborant i jednim rukavicama vadim krv stotinama pacijenta. Zasto? Zato sto zivimo i radimo u takvim uslovima da stvarno nemamo rukavice za svakog pacijenta posebno, a ja da vadim bez rukavica necu. To je problem onih sa vrha sto nam ne trebuju rukavice, nego jedva ih imamo i za jedan dan, a kamoli da menjamo za svakog pacijenta.
I da, na zalost, vecina laboranata pipa mesto uboda istim rukavicama u kojima su vadili krv pacijentima pre njega. A pravilo je da se mesto uboda prvo opipa, i kada se pronadje vena , onda se dezinfikuje,i posle toga se ne pipa, niti ima potrebe da se pipa mesto uboda. Ali, kako vidim, mnoge kolege i posle dezinfekcije i dalje pipnu mesto da se uvere da li je vena i dalje tu.
Ja, posto sam student i znam kakvi su uslovi u poliklinikama, nista bolji nego kod mene gde radim, bar koliko sam ja videla Tako da me ne verujem da oni pri vadjenju krvi, menjaju rukavice za svakog studenata.
Sto ne predlozis sestri da porazgovara sa nekim strucnakom, kada joj ovo nije prvi put tako da reaguje.
I da, na zalost, vecina laboranata pipa mesto uboda istim rukavicama u kojima su vadili krv pacijentima pre njega. A pravilo je da se mesto uboda prvo opipa, i kada se pronadje vena , onda se dezinfikuje,i posle toga se ne pipa, niti ima potrebe da se pipa mesto uboda. Ali, kako vidim, mnoge kolege i posle dezinfekcije i dalje pipnu mesto da se uvere da li je vena i dalje tu.
Ja, posto sam student i znam kakvi su uslovi u poliklinikama, nista bolji nego kod mene gde radim, bar koliko sam ja videla Tako da me ne verujem da oni pri vadjenju krvi, menjaju rukavice za svakog studenata.
Sto ne predlozis sestri da porazgovara sa nekim strucnakom, kada joj ovo nije prvi put tako da reaguje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Možda virus HIV-a, virus hepatitisa C na sobnoj temperaturi može da živi i do 48 sati.waltera napisao:Cak sam i u naucnim radovima procitala da je zivot virusa van organizma u stvari njegov postotak opstanka u prirodi ravan nuli....
Baš me zanima kako ti doktori koji to tvrde, mogu da tvrde tako nešto??!waltera napisao: .......ali doktori kazu da je bezopasan bio kontakt i da DO SADA NIJE ZAOBILJEZEN NI JEDAN SLUCAJ TAKVOG VIDA PRENOSA....pa mislim da nije valjda toliki baksuz

Koji je još validan dokaz zaraze? Neko je recimo homić, dobije virus.....automatski će ga "optužiti" da ga je tim putem dobio, a mogao ga je recimo dobiti i kod zubara!! Svaka čast na studijama i relevantnosti istih!!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mislim da su šanse 99% da je rukavica korišćena.......iz razloga koji je Gala lepo opisala!! A takvo stanje nije samo u laboratorijama, već u SVIM našim bolnicama!!drbgd napisao:pitanje je da li je rukavica bila iskoriscena!

- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Kakve sanse da oboli od hiv-a ima osoba koje nije uopste promiskuitetna i koja je imala samo jednog partnera citav zivot ?waltera napisao:Moja sestra je vec osam godina u vezi sa svojom skolskom ljubavi...a da je uradila nesto rizicno vec bi mi se povjerila
Da li se hiv prenosi iskljucivo seksualnim putem, ili moze i ostalim nacinima (kao hepatitisi) i koje su sanse?