Imam odredjenih problema sa zdravljem i svaki savet bi mi bio dobrodosao.
Simptomi su poceli pre oko mesec dana. Nespecificni su i klinicka slika dosta varira, ali probacu ukratko da opisem tegobe. Primetio sam da se nekako teze borim sa stresom, da cak i kad se najmanje iznerviram, da mi se nekako celo telo unervozi nenormalno, ostajem bez daha, bole me misici na raznim mestima (pogotovo u donjem delu ledja, nogama ali i rukama), itd..........Ima perioda kad sam skoro po ceo dan nervozan bez razloga i ne mogu da se smirim, bez ikakvog razloga. Povremeno dobijam i napade panike.
Ima perioda (sada sve cesce) i da nisam nervozan uopste, ali da povremeno (a pogotovo kad sam u vrucoj prostoriji) imam jak osecaj da cu se ugusiti i zaista ostajem bez daha, srce mi se ubrzava, a imam i glavobolje, kao i vrtoglavicu na momente. Takodje i bolove i slabost u misicima. Opet na momente kao da vidim neke zute tackice u vidnom polju, ili mi se pak zamagli vid. To traje oko sekundu. I jos sam primetio da se lakse zamaram i da, kada sam fizicki aktivan, zna da mi bude jos gore.
Isao sam kod lekara, proveravao sam stitnu zlezdu, radio analizu krvi i mokrace, ali svi nalazi su mi u okviru referentnih vrednosti i svi su mi potpuno normalni. Jedino nisam merio trigliceride, ali ovo ostalo sto sam izmerio, sve je normalno. Jednom mi je izmeren i nizak pritisak (tada su tegobe bile najjace), upravo u domu zdravlja, ali sad se uglavnom krece oko 130/80. Radjen je i EKG i uocena je blaga tahikardija. Prvi put je broj otkucaja bio 117 a drugi put 110. Dosta se dobro osecam sada, ali plase me te glavobolje, bolovi u misicima, vrtoglavice, a pogotovo gusenje. Nemam nikakvu terapiju jos, jer jos uvek nikako da saznam sta mi je. Pijem caj od kantariona koji mi pomaze da se opustim kad sam napet ali problem je sto ja i kad sam opusten imam ove druge simptome...
Da li, po simptomima, ovo upucuje da je mozda problem neuroloske prirode? Tipa da imam disautonomiju mozda? Ili pak mozda nesto vezano sa nadbubreznim zlezdama (adrenalni umor itd....). Ili je sve posledica nagomilanog stresa?
Imam 24 godine inace sada.
Hvala puno unapred na odgovoru.
Sta je u pitanju?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 07, 2014 2:32 pm
Re: Sta je u pitanju?
Uh druže ja imam slične simptome... I meni trebaju neki odgovori...
Meni su od novembra počele tegobe... tada sam imao probleme sa vrtoglavicom, stomakom, gušenjem, bolovi u grudima... Otišao kod mog kardiologa uradio pregled(ekg, ultrazvuk), sve je bilo dobro, krvna slika dobra, uzeo probiotik, malo pazio na ishranu sve se stabilizovalo...
U decembru opet isti simptom, tačno mesec dana posle, tad sam otišao da uradim ultrazvuk abdomena i to je bilo dobro... Simptomi se nisu povukli ali su se dosta smanjili...
U januaru sam odradio kompletnu krvnu sliku, proverio štitnu žlezdu, sedimantaciju, bukvalno sve i sve je bilo dobro(sredina referentnih vrednosti)...
u martu opet tegobe ali sad drugačije, stomak mi je miran i bez vrtoglavica ali bolovi u gornjem delu središne grudne kosti, nije jak bol više kao neprijatnost, neki pritisak, ta neprijatnost mi se širila duž celog grudnog koša čak sam imao i probadanja u rebrima takođe sam tu neprijatnost osećao i u rukama naročito u ramenima(najčešće desna strana)... Sve dok jedno veče nisam zaglavio na urgentnom od straha od ovih "bolova" skočio mi je pritisak...
Isto veče su me i pustili kući sa preporukom da uradim holter ekg-a(i tad dok sam bio na urgentnom ekg mi je bio dobar)...
Uradio sam opet ekg, ultrazvuk srca, ceo kardiološki pregled, nosio holter i rezultat odličan... Dokroka kaže sve iz glave... Ja se stvarno trudim da verujem u to ali ja idalje imam iste simptome... Jel moguće da je ta anksioznost? počeo sam da uzimam dosta i vitamina i kad nisam pod tenzijom, stresom i nervozom čini mi se da se sve stišava...
Šta je još zanimljivo ja sam fizički aktivan, dosta trčim i kad kod imam trening nemam ni najmanje smetenje... Inače ima 28 godina...
ima li pomoći za nas?
Meni su od novembra počele tegobe... tada sam imao probleme sa vrtoglavicom, stomakom, gušenjem, bolovi u grudima... Otišao kod mog kardiologa uradio pregled(ekg, ultrazvuk), sve je bilo dobro, krvna slika dobra, uzeo probiotik, malo pazio na ishranu sve se stabilizovalo...
U decembru opet isti simptom, tačno mesec dana posle, tad sam otišao da uradim ultrazvuk abdomena i to je bilo dobro... Simptomi se nisu povukli ali su se dosta smanjili...
U januaru sam odradio kompletnu krvnu sliku, proverio štitnu žlezdu, sedimantaciju, bukvalno sve i sve je bilo dobro(sredina referentnih vrednosti)...
u martu opet tegobe ali sad drugačije, stomak mi je miran i bez vrtoglavica ali bolovi u gornjem delu središne grudne kosti, nije jak bol više kao neprijatnost, neki pritisak, ta neprijatnost mi se širila duž celog grudnog koša čak sam imao i probadanja u rebrima takođe sam tu neprijatnost osećao i u rukama naročito u ramenima(najčešće desna strana)... Sve dok jedno veče nisam zaglavio na urgentnom od straha od ovih "bolova" skočio mi je pritisak...
Isto veče su me i pustili kući sa preporukom da uradim holter ekg-a(i tad dok sam bio na urgentnom ekg mi je bio dobar)...
Uradio sam opet ekg, ultrazvuk srca, ceo kardiološki pregled, nosio holter i rezultat odličan... Dokroka kaže sve iz glave... Ja se stvarno trudim da verujem u to ali ja idalje imam iste simptome... Jel moguće da je ta anksioznost? počeo sam da uzimam dosta i vitamina i kad nisam pod tenzijom, stresom i nervozom čini mi se da se sve stišava...
Šta je još zanimljivo ja sam fizički aktivan, dosta trčim i kad kod imam trening nemam ni najmanje smetenje... Inače ima 28 godina...
ima li pomoći za nas?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Stres je cudo!
Pronadjite aktivnosti koje vas relaksiraju, pa st agod to bilo, seks, trchanje, bilijar, ompjuterske igrice, pesacenje, plivanje, joga, meditacija, ples, planinarenje, shah, pletenje, heklanje, crtanje, slikanje....
Ili pocnite da pratite neku od psiholoskih radionica kojih sada u beogradu ima dosta...
Pronadjite aktivnosti koje vas relaksiraju, pa st agod to bilo, seks, trchanje, bilijar, ompjuterske igrice, pesacenje, plivanje, joga, meditacija, ples, planinarenje, shah, pletenje, heklanje, crtanje, slikanje....
Ili pocnite da pratite neku od psiholoskih radionica kojih sada u beogradu ima dosta...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 07, 2014 2:32 pm
Misliš Tamaraft da je to baš 100% stres?
Ne znam, dva dana mislim da jeste a posle dva dana sam siguran da je nešto drugo...
Slažem se sa tvojim predlozima... pokušavam što više da ispunim slobodno vreme ali po neki put i to predstavlja problem...
Ne znam, dva dana mislim da jeste a posle dva dana sam siguran da je nešto drugo...
Slažem se sa tvojim predlozima... pokušavam što više da ispunim slobodno vreme ali po neki put i to predstavlja problem...
tamara je sasvim u pravu--ali ako i pored toga ne mozete da se smirite moracete otici kod neuropsihijatra. Kantarion nije lose da pijete, on pomaze u ovakvim tegobama.
POKUSAJTE BAVITI SE NEKIM POSLOM-MOTIVISITE SE AKO VAM SE DA, ako ne, trazite pomoc svakako pa i na forumu al lekove ne uzmajte bez lekara.
POKUSAJTE BAVITI SE NEKIM POSLOM-MOTIVISITE SE AKO VAM SE DA, ako ne, trazite pomoc svakako pa i na forumu al lekove ne uzmajte bez lekara.