Sta je u pitanju?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Sta je u pitanju?

Post od tunks »

Radi se o bolu na donjoj desnoj strani stomaka otprilike kod prepone,bol je vise u obliku nekog strujanja koje se oseca pod kozom,bol se siri duz desne noge a pracen je i blagom mucninom.
Moze li mi ko reci svoje misljenje o cemu se radi?
unapred hvala
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Moze da bude slepo crevo, jer su bas takvi bolovi, a nekada i jaci, kad ono "poludi", a moze da se desi i da je ovulacija. Koji ti je dan ciklusa?
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Hvala ti sto si se javila,ma nije ovulacija dobila sam menstruaciju u petak.....nego ako je u pitanju slepo crevo trebali odmah da dizem paniku ili sta.....
unapred hvala na odgovoru
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

PROBACU DA ZVUCIM RAZUMNO: IDI STO PRE DO URGENTNOG da te oni pregledaju, jer ako je to, bolje sto pre.... al ako si dobila u petak, mozda je i od toga??!! Kako stojis sa tim, jel inace imas bolove, mozda si se malo prehladila?!! Al ta mucnina mi se ne dopada tj. pre bih onda rekla da je slepac!! :(
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Pa imam prilicno problema kod dobijanja tj.obicno je praceno sa dosta bolova i zato i jesam u nedoumici jer sam danas popila nekoliko brufena da ublazim bol a od njega mi je prilicno muka uvek bilo meni nije mucnina sumnjiva nego ovaj bol sto se spusta niz nogu.....ne znam idem na spavanje ako ne bude nikakvih pogorsanja sacekacu do jutra
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Sto se tice bolova i brufena tu te potpuno razumem i ja muku mucim sa tim non stop SVAKOG MESECA!!!!
Zelim ti srecu i da i ovaj put bude "samo to"!! :wink:
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Hvala ti na interesovanju
Elem,jutros kada sam se probudila mucnina je nestala(ma znala sam da je to od mnogo brufena)ali je jos uvek bio prisutan bol i sa jedne i sa druge strane kuka a i niz nogu tako da sam otisla kod lekara za svaki slucaj tu sam imala pregled ne znam kako im se to zove ono pipanje,stezanje,pritiskanje i bubanje po ledjima i stomaku u raznim polozajima,takodje hitno su mi uradjeni rezultati krvne slike i urina.....i sve je to bilo u redu i onda je dokrotrka rekla da ona sumnja na isialgiju ali za svaki slucaj dala mi je uput za hirurga i za fizijatra kod kojih idem sutradan ili prekosutra...tako da kada ti pregledi budu gotovi javljam se sa vestima.....mozda nekome ovaj slucaj pomogne kod slicne nedoumice.
pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dobro je, bar nije "slepac"... :P
A moguce je da nije ni isijalgija, jer je normalno da bole i krsta pre i za vreme menstruacije... :(
Ti to odradi da budes sigurna, pa pisi... :wink:
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Nista ujutru idem kod hirurga da jos jednom za svaki slucaj opipa organe u trbusnoj duplji posto se ova doktorka tripuje da nesto nije omasila a posle i kod fizijatra(mada mi je to malo cudno i nepotrebno)i tako......bola danas gotovo i nema ali cu sve to da proverim kada sam vec pocela mada mi je jedna doktorka koju privatno poznajem rekla da nisam trebala pre zavrsetka menstruacije uopste da idem kod lekara(osim ako nisu bili neki bas ludacki bolovi)jer po njoj sirok dijapazon bolova,mucnina,ziganja,probadanja i ostalog se javlja tada.
U svakom slucaju sutradan ujutru idem kod ovih specijalista pa cu se javiti sta je bilo.
hvala majja na interesovanju
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jos jednu stvar da ti kazem za svaki slucaj, posto kod nasih lekara ne vazi pravilo-tirput meri jednom seci, ako je slucajno slepo crevo trazi ultra zvuk, jer ako je upaljeno lepo se vidi!!! Ako nece da ti rade, ti idi privatno.
Doduse i ja se zezam sa tim, meni su na UZ pre 10-ak godina videli da jeste pod malom upalom i hteli da me operisu (ja nisam dala :cry: ),jer je bolje vaditi ga dok ne pukne, da bi se izbegle komplikacije tipa sepse, al evo ovo moje miruje i vise se ni ne vidi na UZ.
A nije urgentno ako te bas,bas ne boli da ne mozes da se uspravis (sto kod tebe i nije slucaj, oni su te palpatorno pregledali, i da je to u pitanju, sigurno bi osetila!!!).

Pozdrav :wink:
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Zdravo sada sam se vratila od hirurga pa da se javim nista on me je pregledao onim pipanjem i bubanjem i ostalim a ja nisam jutros ni mogla ni da mu objasnim sta je jer je bol u potpnosti jutros nestao(ne znam da li ce se vracati)i preporucio mi je malo odmaranja i dosta supe,cajeva i toplih napitaka i da malo vise jedem kasikom i tako......da je malo ta ishrana i malo menstruacija i ja sam instistirala na tom slepom crevu ali on mi rece da nije to jer kao bilo bi povracanja,temerature a i leukociti bi pokazali da je upala,kao ne bi da je to bol odmah sam prestao a i kaze mi da kada me on pritiska tu da bih sigurno osetila...........on dakle misli da za sada nije nista........
Ja ti onda odem i kod privatnika i on mi isto (ili gotovo isto kaze)pa sada tri sam ih obisla valjda je dosta........
Nego ne znam ovaj slucaj me je stavio u dilemu,pa posto sa tobom pricam ovih zadnjih dana volela bih da ti postavim jedno pitanje,oprosti ako je licno,da li si ti od onih koji cim ih nesto zaboli(naravno ne mislim na ne znam kakve jake bolove)idu kod lekara ili cekaju barem nekoliko dana dok ne vide(ponavljam ako nema pogorsanja bolova)da vide sta ce se dogoditi.....ne znam ja sam se ova dva dana toliko plasila i istraumirala(a i velika sam kukavica)da sam zakljucila da mozda ne treba odmah bas jurcati kod doktora cim nas nesto bolucne....
sta ti mislis o tome?
veliki pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Bez ustrucavanja i okolisanja, nego vrlo direktno...da, ja jesam pomalo hopohondar i velika sam kukavica, ali sam imala par situacija u zivotu (na licnom primeru i primeru meni bliskih ljudi) gde sam odlagala i cekala da neke stvari prodju same od sebe, i tu sam napravila katastrofalne greske, jer je neke stvari bolje uhvatiti u samom startu, nego kad to uhvati maha,tako da od tada idem logikom-bolje da ja odem, pa da nije nista, nego da cekam da samo prodje, pa se napravi karambol. :lol:

Drago mi je da je sa tobom sve ok. :D

Pozdrav
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

Tunks,
pa ti umalo se iskilavila od pregleda i pritiskanja tolikih lekara :lol:
Korisnikov avatar
tunks