Imam jedan problem i pomalo sam zabrinuta, volela bih da čujem mišljenje. Naime, u maju ove godine sam iznenada dobila koprivnjaču koja je trajala nešto duže nego što bi trebalo, tako da je prerasla u hronični oblik. Alergološki testovi su pokazali alergiju na polen trave i grinje. Takođe, pronađena su mi antinuklearna antitela, 1:160, homogeno, i malo povećani eozinofili (povremeno blago povećani već godinama u analizama krvi, još od tinejdžerskih dana). C3 i C4 su mi normalni, ali su pri donjoj granici, ne znam da li da se brinem zbog toga. Osim ove koprivnjače, povremeno mi se jave kožne promene koje liče na ujed insekta, koža mi se mnogo lakše iziritira nego ranije, bude jako upaljena nakon depilacije i slično.... Koprivnjaču i ovaj osip imam samo po rukama i nogama, bude po par promena samo, često oko kolena. Ne znam da li je bitno da napomenem, pojavi koprivnjače prethodio je otok oko gležnja, ne znam koji je uzrok bio.
Doktorka je zaključila da sam atopijske konstitucije, podložna alergijama i da je to to.
Poslednjih mesec i po dana imam neke probleme s grlom, tako da se i oko toga brinem i ne znam ima li veze s ovim ili ne. Krvna slika u redu, osim već pomenutih problema.
Imam hormonski disbalans, prouzrokovan estrogenskom dominacijom.
Kako vam se ovo čini i da li treba da uradim još neke analize ili ne?
Šta bi ovo moglo da bude?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Šta bi ovo moglo da bude?
Je li vrsis depilaciju preko promjena na kozi, preko koprivnjace? Ako radis mislim da bi trebala da prestanes. I da probas depiliranje sa nekim drugim sredstvom, blazim, naravno kada nema promjena.
Re: Šta bi ovo moglo da bude?
Doktor123 napisao:Je li vrsis depilaciju preko promjena na kozi, preko koprivnjace? Ako radis mislim da bi trebala da prestanes. I da probas depiliranje sa nekim drugim sredstvom, blazim, naravno kada nema promjena.
Hvala na odgovoru!
Ne, ne radim depilacije kad imam promene na kozi. Te promene se ne desavaju svakodnevno, sad kako je krenulo hladnije vreme, gotovo ih i nema. Ali primecujem da mi je koza drugacija nego ranije. Sto se tice promena, nije samo koprivnjaca u pitanju, povremeno se javlja nesto sto lici na ujed insekta, kao i crvenilo. Takvo crvenilo mi se sad javilo ispod oka, deluje malo oteceno....
Ono sto mene brine su neki drugi simptomi koji mi se povremeno jave. Imam neke bolove u ledjima i oko desnog ramena. Radila sam analizu urina zbog povremenog bola u bubrezima i nadjeno mi je malo proteina i leukocita, ali su mi rekli da nije nista strasno, sredice se. A grlo me boli vec dugo, ali niko ne obraca paznju na to jer misle da se ne radi o ozbiljnom problemu i da sam samo hipohondar.