Sta je najvaznije za dobrog doktora???
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
Sta je najvaznije za dobrog doktora???
Koja je najvaznija osobina koju neko treba da ima da bi bio dobar doktor?
Mozete navesti samo jednu.
Mozete navesti samo jednu.
Doktor stomatologije....ali nick ostaje 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Sta je najvaznije za dobrog doktora???
Logichka inteligencija!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
Jako zadovoljavajuce jako.tamaraft napisao:Logichka inteligencija!
To je nesto sto sam primetio da jako fali doktorima kod nas. Koji je razlog tome ne znam, ali me zanima.

ljubav prema medicini, od tuda sve proizlazi.
Ljudski odnos prema pacijentu.
Da saslusa pacijenta gledajuci ga pri tom u oci!!!
-
- Aktivan član
MUDA (muski rod) i SRCE (zenski rod)!!!!
Da imas hrabrosti da se uvatis u kostac sa problemom, kada ti dodje pacijent sa atipicnom klinickom slikom koju nisi nabubao napamet na fakultetu, da upalis mozak, da mislis sta moze da bude, da imas hrabrosti da pokusas ovo ono ono tamo , da i ako ne uspes pogledas coveka u oci ili ne daj boze rodbinu i to priznas. Da se ne krijes iza protokola i ostalih gluposti i ne pravdas svoju nesposobnost administracijom.
Kada zakazu one konvencionalne metode, da inprovizujes , DA SE SNALAZIS!!! A ne da se krijes iza LEGE ARTIS, PROPISA i ADMINISTRACIJE!!! I pravdas sebe sa "znate sve smo pokusali u skladu sa propisima"
Da imas hrabrosti da se uvatis u kostac sa problemom, kada ti dodje pacijent sa atipicnom klinickom slikom koju nisi nabubao napamet na fakultetu, da upalis mozak, da mislis sta moze da bude, da imas hrabrosti da pokusas ovo ono ono tamo , da i ako ne uspes pogledas coveka u oci ili ne daj boze rodbinu i to priznas. Da se ne krijes iza protokola i ostalih gluposti i ne pravdas svoju nesposobnost administracijom.
Kada zakazu one konvencionalne metode, da inprovizujes , DA SE SNALAZIS!!! A ne da se krijes iza LEGE ARTIS, PROPISA i ADMINISTRACIJE!!! I pravdas sebe sa "znate sve smo pokusali u skladu sa propisima"

- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
oduze mi rec iz usta...ali znas koliko lekara ima muda da uradi nesto tako...mozda nekoliko procenata...studentbgd napisao:MUDA (muski rod) i SRCE (zenski rod)!!!!
Da uvek traži i rešava srž problema, ako je rešenje moguće.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da bi se postalo "dobar doktor" potrebne su godine rada na sebi.
A da bi to islo treba imati: jake zivce, dosta srece, brz mozak, kratak jezik i duge usi.
Za one koji tek ulaze u ovaj posao, verujte, to je otprilike to sto vam treba - polako, smireno, ne zaletati se, nije sramota pitati kada ne znas sta dalje; sto manje price na poslu - cutis i gledas svoj posao, nikada ne komentarisi druge i ono sto rade... Ako je ikako moguce nemoj nikada ista komentarisati. Uvek saslusaj starijeg, starijeg godinama ili cinom, jos moja preporuka je (osim ako ono sto prica nje totalna glupost) poslusaj ga.
Medicina je timski posao! Vestina rada u timu se uci! Ako je neko sujetan ili cak i lud, ti moras kako znas i umes, pronaci nacin da saradjujes sa njim i saznati granice razumnosti te saradnje...
Nije lako biti "dobar doktor"... Ne mozes to biti svima...
Pre oko dva meseca ja sam imao u 3-4 dana 2 pacijenta - ista bolest, ista simptomatologija, isti tretman... Jedan se izvukao i na ulici me pozdravlja sa "spasioce moj...", drugi je umro injegova me porodica gleda popreko kada me sretne...
A da bi to islo treba imati: jake zivce, dosta srece, brz mozak, kratak jezik i duge usi.
Za one koji tek ulaze u ovaj posao, verujte, to je otprilike to sto vam treba - polako, smireno, ne zaletati se, nije sramota pitati kada ne znas sta dalje; sto manje price na poslu - cutis i gledas svoj posao, nikada ne komentarisi druge i ono sto rade... Ako je ikako moguce nemoj nikada ista komentarisati. Uvek saslusaj starijeg, starijeg godinama ili cinom, jos moja preporuka je (osim ako ono sto prica nje totalna glupost) poslusaj ga.
Medicina je timski posao! Vestina rada u timu se uci! Ako je neko sujetan ili cak i lud, ti moras kako znas i umes, pronaci nacin da saradjujes sa njim i saznati granice razumnosti te saradnje...
Nije lako biti "dobar doktor"... Ne mozes to biti svima...
Pre oko dva meseca ja sam imao u 3-4 dana 2 pacijenta - ista bolest, ista simptomatologija, isti tretman... Jedan se izvukao i na ulici me pozdravlja sa "spasioce moj...", drugi je umro injegova me porodica gleda popreko kada me sretne...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
pa takva muda trebaju i zenskom rodu,kao i sto srce treba muskom.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
da RAZUME,ume da OBJASNI,da se ne GLUPIRA I NE ZEZA...i da postuje pacijenta.............
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
i da bude zgodan naravno.....hehehehehe