Šta je sa mojim crevima?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Vladan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 9:11 pm

Šta je sa mojim crevima?

Post od Vladan »

Od januara patim od GERBa. Evo konačno poboljšanja, posle druge kutije Nexiuma. Ipak, još uvek imam čudan osećaj u crevima. Evo šta je moj problem:

Posle jela imam blagi bol desno od želudca. Posle toga taj bol se premešta levo, pa levo dole /kao da ide po debelom crevu/. Bol nije u jednoj tački već više kao region koji boli i nije jak /osetim ga, smeta mi, ali ne moram da se savijam od bolova, ne pravim grimase, a bol je kao bol kada nehotice udarite ruku o ragastol, boli ali nije strašno/. I on vremenom prođe, ne boli me u istim delovima dana tj. boli u talasima.

Rađena mi je stolica na svarljivost, hemokult i koprokultura /izvinjavam se ako sam napisao neko ime testa pogrešno, pišem po sećanju/

Evo na primer sad me uopšte ne boli :D

Našao sam ovo na internetu: "Vjeruje se da je sindrom iritabilnog kolona zapravo psihosomatska bolest izazvana uglavnom stresom, emocionalnim konfliktima, depresijom, općenito modernim načinom života. Činjenica je da je ta bolest danas sve više u porastu upravo u razvijenim zemljama Zapada gdje način života donosi mnogo stresnih stanja na koje organizam počinje reagirati - u ovom slučaju poremećajem rada crijeva.. Karakterizira ga jaka bol u području trbuha (abdomena), te kronični zatvor stolice ili/i kronični proljevi. Potonja dva simptoma mogu se smjenjivati jedan s drugim ili pak dominirati u kliničkoj slici. Ukoliko dominira kronična začepljenost tada se terapija provodi najvećim djelom laksativima i propulzivima kao što je metoklopramid, dok u slučaju kroničnih proljeva primjenjuje se loperamid i mebeverin."

Ja nemam problema ni sa prolivima, ni sa zatvorom, nemam jake bolove /opisao sam ih/.

E sad, mene zanima od čega bi to moglo da bude ako je sa stolicom sve ok?

Lekar opšte prakse mi kaže da je to od nervoze i da kada prekinem da se nerviram zbog svog GERBa prestaće i smetnje sa crevima. Ima li to smisla?

Inače, imam dobar posao, najbrižniju ženu na svetu i razumne roditelje. Do ovog GERBa sam zaista bio jedno veselo stvorenje koje nije znalo za glavobolje i nervoze. Sebe tešim činjenicom da je taj bol na nervnoj bazi, pa mi treba potvrda od nekog stručnog.

Hvala svima unapred.

P.S. Zaboravio sam da napišem, pre GERBa sam imao dosta problema sa grlom, pa su me kljukali antibioticima. Ako je od toga, ima li šanse da se to ikada smiri? Evo već mesec dana možda i jače me muči.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Moguce da su antibiotici malo promenili crevnui floru - proci ce. Mogu biti i gasovi u crevima. A moze biti i nervoza (sto je najverovatnije). Javite se nekom psihijatru i lecite stres i nervozu.
Vladan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 9:11 pm

Post od Vladan »

Ako su antibiotici promenili crevnu floru, onda se sigurno nastanila kandida. Inače, imam kandidu u ustima, znači li to da je imam i u crevima?

Ja imam sve ove simptome:
Opći simptomi: umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja, izrazita osjetljivost prema kemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osjećaj ošamućenosti.

Da li može iz testa krvi da se vidi da li je infekcija kandidom u toku?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

NE moze i mala je verovatnoca da imate crevnu kandidijazu.
Odgovori