nickollica napisao:hm...pozdrav...za pocetak....
...e sad vi meni lepo recite,sta mi se desilo....posto m. sestre i doktorka nisu htele da mi kazu....
imao sam upalu grla...pa se sve to iskomplikovalo i preslo na uvo....no...poceo sam da primam terapiju...5 duplih penicilina...i sve je teklo svojim tokom.....medjutim..na trecoj injekciji...je sve krenulo nizbrdo...kako sam lezao na krevetu i gledao kroz prozor....prozor je samo otisao 100 m dalje...pomislio sam da se nesto lose tripujem i iskulirao....ali po cim je sestra rekla "da li si dobro?"...to njeno dobro je bilo kao kompjuterski zvuk...neko zujanje...pucketanje....itd...uspeo sam da kazem da mi je lose...polako su mi se sklapale oci...srce je pumpalo 300 na sat...tesko sam disao....i jedva gutao...nazalost ostao sam pri svesti,slusao to zujanje i gledao masu ljudi koja se okupila oko mene....da ne pominjem da je lekarka dosla posle pola sata..i da nisu imali ni aparat za pritisak...a o seceru da ne govorim....e vode je bilo.....

.......sestra mi je izmerila pritisak i samo prozvizdala...u fazonu...ode u k.....
posle pola sata kad sam se malo sabrao i dosao k'sebi priupitao sam sta je to bilo....
muk...niko nista da mi kaze..."slosilo ti se"!!!!!!!!!!!!
ma jokkkk......cudime nisam ni osetio...

......
sada,posle 3 dana,od toga...."hodam sad kao zombi"...malo mi se vrti..kad-kad...
sta je to?
mislim da sam sve rekao......poz....ocekujem bar odgovor od vas....

Nikolice, desilo se i meni to, jos davne 1998.

i nakon mnogo istrazivanja i kopanja po knjigama) sam dosla do podatka da sam imala pseudo anafilakticki shok. Skroz su nam iste price, samo kod mene ima jos malo vise detalja, nego kod tebe.
Secam se samo da je dr na Urgentnom (posto su me iz doma zdravlja prevezli tamo), napisala da je dijagnoza Ognyeov sy, secam se i da je nagadjala, da je pokusavala da se seti kako se tacno to pise, a meni se cini da sam u prirucniku o lekovima nasla neki naziv slican tome i cini mi se da treba da glasi ovako: Hogneov (ALI NISAM SIGURNA-davno je bilo kada sam to trazila, ali ako ikako mozes da dodjes do te male i debele knjizice koju bi trebalo da poseduje svaki lekar, pod pojmom "Penicilin" ili "Jugocilin" ces sigurno naci te podatke o tome sta ti se desilo!!!)
Pretpostavljam da si preventivno dobio antishok terapiju??!
Moja se sastojala od Sinopena, Deksazona i Adrenalina.
Vidim da si poprilicno ok, drzim ti fige da ti sto pre prodju te vrtoglavice, samo nemoj da se tripujes, i ostani jak, jer sam ja nakon toga totalno "prsla"!!! I dan danas povremeno imam i lupanje srca, i taj metalan zvuk u glavi (nicim izazvan), i zujanje i kao grebanje po mozgu i vrtoglavice (a sve mi se to desava nakon stresova), pa kapiram da mi se tom prilikom sve to poremetilo, i da sam sada malo osetljivija!!
Nakon mukotrpnih analiza, pregleda i cega sve ne, stigla sam i do neuropsihijatra i psihologa..........ispadoh anksiozno-depresivna, jer sam ja mnogo burnije od tebe reagovala na sve to, strah mi se u kosti uvukao, i dan danas mi se desava da imam te tripove.
Pozz i sve najbolje, majja