Sta da dalje radim?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Sta da dalje radim?

Post od ontario »

Molila bih za savet jer sam dobila nalaze mamografije.
Nalazi su neprecizni,bez dimenzija.Videne su dve male kvrzice koje kazu da su beningne.Da li je potrebno dalje ispitivanje?
Napisacu par recenica na engleskom,tacno sta pise nalaz pa bez obzira da li razumete ili ne,nadam se da cete mi se javiti kao uvek.

In the upper quadrant of the left breast,close to the axilla,there is small nodule of the low density with well defined margins.This is probably an intramammary node.In the left axilla,there is small lymp node of bening appearance.

Trebam li traziti dalje pretrage?
Pozdrav
bojance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 8:09 pm

Post od bojance »

Ja sam imala veliku grudvu u dojci za koju je lekar na osnovu "rucnog" pregleda konstatovao da je benigna. Niti sam poslata na ultrazvuk, niti na mamografiju (welcome to Serbia), vec mi je preporuceno da se javim ako dodje do nekih promena.

Iskreno, mene je sve to jako brinulo jer dok se ne uzme biopsija ne moze se 100% znati da li je tumor maligni ili benigni, neka prica ko sta hoce. I tako sam nakon godinu dana "izmolila" da me operisu, tj.izvade tumor jer vise psihicki nisam mogla da izdrzim neizvesnost. Na svu srecu, bio je benigni, ali to nisu mogli znati dok patolog nije poslao svoj nalaz.

Licno smatram da sve tumore treba izvaditi jer je to najsigurnije. U porodici smo imali slucajeve raka i zato se s tim ne treba saliti niti odlagati.Nemoj se plasiti opste anestezije, to je najmanji problem.

Ovo je moj licni stav. Niti sam lekar niti medicinski radnik, nadam se da mi niko nece zameriti. Svakako popricaj sa strucnim licima i zatrazi misljenje jos kojeg lekara.

Samo hrabro i vodi racuna o svom zdravlju, bice to sve ok!

Veliki pozdrav!:-)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Bojanice puno ti hvala na savetu.Trazicu dalje pretrage.....i bas mi je drago sto su tebi rezultati pokazali da je beningno.To je odlicno!
Puno srece u zivotu
bojance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 8:09 pm

Post od bojance »

Hvala, i tebi sve najbolje!:-)
Odgovori