Imam 22 godine i ne osecam se bas najbolje,i zelim da postavim jednostavno,mozda i glupo pitanje:Zeleo bi da uradim kompletne pretrage svog organizma,a ne znam gde bi to mogao da ucinim,tj. kakve pretrage da trazim.Na vasem forumu sam saznao dosta o masnoj jetri,holesterolu i mnogim drugim problemima,poput nesanice,opadanja kose itd.,i zeleo bi da svoje telo podvrgnem detaljnoj kontroli jer se zaista ne osecam dobro.Znam da je vas prvi i s pravom najbolji savet da idem kod lekara,ali bi zeleo da proverim sve moguce nacine da sebe tj. svoje telo dovedem u red.
Hvala unapred.
Sta od analiza?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Super. Ovo bi trebalo svako da radi svake godine. Jer mnoge bolesti tako bi mogle da se otkriju na vreme i izlece. Tako da, po mom misljenju to je vrlo odgovorno sa tvoje strane. Medjutim, u nasoj zemlji ti za tako nesto treba vreme, pare i pre svega strpljenje.
E sad, nisi napisao sta te konkretno muci. Mozda ti ne trebaju sve zive pretrage. Zato prvo treba da se posavetujes sa lekarom. On ce te prvo verovatno uputiti da uradis krvnu sliku, a ostalo u zavisnosti od nje. A ako hoces sve sam, po privatnik laboratorijama, onda se spremi na mrsavljenje novcanika. Ja ne mogu da ti kazem sta konkretno da uradis, jer pretraga ima na hiljade a vecina ti sigurno nije potrebna. Ili napisi sta te muci ili skokni do lekara. Mada ovo prvo ne bi trebalo da iskljucuje drugo:)
E sad, nisi napisao sta te konkretno muci. Mozda ti ne trebaju sve zive pretrage. Zato prvo treba da se posavetujes sa lekarom. On ce te prvo verovatno uputiti da uradis krvnu sliku, a ostalo u zavisnosti od nje. A ako hoces sve sam, po privatnik laboratorijama, onda se spremi na mrsavljenje novcanika. Ja ne mogu da ti kazem sta konkretno da uradis, jer pretraga ima na hiljade a vecina ti sigurno nije potrebna. Ili napisi sta te muci ili skokni do lekara. Mada ovo prvo ne bi trebalo da iskljucuje drugo:)
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa sad... fakat bi mogao da malo detaljnije objasniš u čemu je konkretan problem. Dijagnostika nije ni malo jeftina da bi se radila "na slepo".
Ajde da skapiram da neko svake godine kontroliše svoje zdravlje, ili da vadi krv za KKS, to je za pohvalu, ali da sebe podvrgava super detaljnim skupim i bespotrebnim pretragama... to baš i ne mogu da razumem.
Ajde da skapiram da neko svake godine kontroliše svoje zdravlje, ili da vadi krv za KKS, to je za pohvalu, ali da sebe podvrgava super detaljnim skupim i bespotrebnim pretragama... to baš i ne mogu da razumem.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.