Sta ako nemate toplomer?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sta ako nemate toplomer?
Moja cerka je vec par dana bolesna. Sinoc je imala temperaturu 40,5 koja je uz paracetamol spadala na par sati, pa opet cela prica iz pocetka. Bili smo jutros u hitnoj i dobila je da pije antibiotike. No, pokvario mi se toplomer. Danas je ovde praznik i sve je zatvoreno. Kako cu da znam kada trebam da joj dam nesto protiv temperature?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Dea kao sto ti je Bankabre rekla,tvojm ustima na detetovom celu,ne rukom nego ustima.Po tome ces najbolje znati,a paracetamol mislim da mozes davati 3-4 puta u toku dana.Ti bolje procitaj uputstvo na leku i trazi onaj nas starinski toplomer a ne digitronski.Ja sam imala isti problem i tada sam kupila obican toplomer koji se ne moze pokvariti jedino nedaj Boze da se razbije i izleti ziva.
Ako nisi sigurna i to sto stavis usne na njeno celo pitaj ima li ko u komsiluku toplomer ili se za svaki slucaj provozaj do bolnice jer je to ipak jako,jako velika temperatura.
Sve najbolje
Ako nisi sigurna i to sto stavis usne na njeno celo pitaj ima li ko u komsiluku toplomer ili se za svaki slucaj provozaj do bolnice jer je to ipak jako,jako velika temperatura.
Sve najbolje
Obavezno joj skidaj temperaturu sa oblozima!
Ja sam obicno stavljala jabukovo sirce i vodu ili obicno sirce i vodu ili samo vodu,ne uzasno ladnu.
Najvise tabane,nakvasi carapice,na prsa isto.......verujem da ti to sve znas ali.......secam se kada su moja deca bila mala koliko su imali problema sa temperaturom i koliko sam im noci skidala temperaturu pa eto znam kroz sta prolazis.
Zelim tvojoj devojcici brzo ozdravljenje!
Ja sam obicno stavljala jabukovo sirce i vodu ili obicno sirce i vodu ili samo vodu,ne uzasno ladnu.
Najvise tabane,nakvasi carapice,na prsa isto.......verujem da ti to sve znas ali.......secam se kada su moja deca bila mala koliko su imali problema sa temperaturom i koliko sam im noci skidala temperaturu pa eto znam kroz sta prolazis.
Zelim tvojoj devojcici brzo ozdravljenje!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kupili smo nov u dezurnoj apoteci. Sa starinskim kojim imam kao u rezervi ne mogu da je navatam da sedi 4 minuta mirno. Stalno se meskolji, place, pokusava da ga izvuce i na kraju ispadne da nema ni 36, a ovamo gori. Ne mogu ja tako usnama da odredim dal je 38 ili 39,5. Obloge je rekla dr. da stavljamo samo ako dete nema groznicu, a ona ima. Tako da joj dajem naizmenicno paracetamol i nurofen (ibobrufen) jer oni smeju da se daju ako se kombinuju i na krace razmake nego sto je 6 sati (a moram jer joj skace temperatura otprilike 4 sata od davanja sirupa). Hvala vam u svakom slucaju na savetima!
Dea napisao:Cepici su po mom misljenju najbolje resenje za malce, ali kod nas na zalost izazovu veliku iritaciju guze.Posle toga stalno place i vice boli guza i kakila, pa stalno kakne po malo. Onda se sve to zacrveni tako da ih kombinujem i stavljam sto manje.
Joj zao mi je,imala sam najbolju nameru.Nadam se da je detetu vec bolje.