Sta ako nemate toplomer?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Sta ako nemate toplomer?

Post od Dea »

Moja cerka je vec par dana bolesna. Sinoc je imala temperaturu 40,5 koja je uz paracetamol spadala na par sati, pa opet cela prica iz pocetka. Bili smo jutros u hitnoj i dobila je da pije antibiotike. No, pokvario mi se toplomer. Danas je ovde praznik i sve je zatvoreno. Kako cu da znam kada trebam da joj dam nesto protiv temperature?
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

Metodom "usne na celo" neke majke su sposobne da pogode i deseti deo stepena Celzijusa :D
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Valjda ima neka dezurna apoteka... Ako postoji u Srbiji sumnjam da nema u Nemackoj :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dea kao sto ti je Bankabre rekla,tvojm ustima na detetovom celu,ne rukom nego ustima.Po tome ces najbolje znati,a paracetamol mislim da mozes davati 3-4 puta u toku dana.Ti bolje procitaj uputstvo na leku i trazi onaj nas starinski toplomer a ne digitronski.Ja sam imala isti problem i tada sam kupila obican toplomer koji se ne moze pokvariti jedino nedaj Boze da se razbije i izleti ziva.
Ako nisi sigurna i to sto stavis usne na njeno celo pitaj ima li ko u komsiluku toplomer ili se za svaki slucaj provozaj do bolnice jer je to ipak jako,jako velika temperatura.
Sve najbolje
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Obavezno joj skidaj temperaturu sa oblozima!
Ja sam obicno stavljala jabukovo sirce i vodu ili obicno sirce i vodu ili samo vodu,ne uzasno ladnu.
Najvise tabane,nakvasi carapice,na prsa isto.......verujem da ti to sve znas ali.......secam se kada su moja deca bila mala koliko su imali problema sa temperaturom i koliko sam im noci skidala temperaturu pa eto znam kroz sta prolazis.
Zelim tvojoj devojcici brzo ozdravljenje!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kupili smo nov u dezurnoj apoteci. Sa starinskim kojim imam kao u rezervi ne mogu da je navatam da sedi 4 minuta mirno. Stalno se meskolji, place, pokusava da ga izvuce i na kraju ispadne da nema ni 36, a ovamo gori. Ne mogu ja tako usnama da odredim dal je 38 ili 39,5. Obloge je rekla dr. da stavljamo samo ako dete nema groznicu, a ona ima. Tako da joj dajem naizmenicno paracetamol i nurofen (ibobrufen) jer oni smeju da se daju ako se kombinuju i na krace razmake nego sto je 6 sati (a moram jer joj skace temperatura otprilike 4 sata od davanja sirupa). Hvala vam u svakom slucaju na savetima!
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Post od ibi-ibi »

Dea,mozda je bolje da joj stavljate cepice paracetamola nego sto joj dajete sirup.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Cepici su po mom misljenju najbolje resenje za malce, ali kod nas na zalost izazovu veliku iritaciju guze.Posle toga stalno place i vice boli guza i kakila, pa stalno kakne po malo. Onda se sve to zacrveni tako da ih kombinujem i stavljam sto manje.
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Post od ibi-ibi »

Dea napisao:Cepici su po mom misljenju najbolje resenje za malce, ali kod nas na zalost izazovu veliku iritaciju guze.Posle toga stalno place i vice boli guza i kakila, pa stalno kakne po malo. Onda se sve to zacrveni tako da ih kombinujem i stavljam sto manje.

Joj zao mi je,imala sam najbolju nameru.Nadam se da je detetu vec bolje.
Odgovori