Srce ili želudac ili nešto treće?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Ivekk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 24, 2015 12:32 am

Srce ili želudac ili nešto treće?

Post od Ivekk »

Poštovani,

Pre dve nedelje osetio sam iznenadan bol u predelu želuca ( ispod grudi ) koji se širio preko leve strane grudi do ramena, ledja izmedju lopatica i do vrata iza uha. U isto vreme osetio sam knedlu u grlu a bol se pojačavao pri lezanju na leđima i pri savijanju tela napred. Obuzeo me je strah i srce je počelo ubrzano da lupa, i zbog sumnje na srce pozvao sam hitnu pomoć da bi bol postepeno prestao na putu do bolnice, no bol je jos neko vreme bio prisutan pri ležanju na leđima i savijanju ka napred. U bolnici su mi uradili ekg i analizu krvi i ustanovili da je sa srcem sve u redu i da je bol nastao zbog želuca. Posle primnjene infuzije pušten sam kući. Sutradan sam posetio kardiologa, urađen mi je ponovni ekg, ultrazvuk srca i test opterećenja na traci i ustanovljeno da je sa srcem sve u redu ( sem da je zid srca tanji uz konstataciju da nije nista opasno ni alarmantno )i da bol nema veze sa srcem nakon čega sam poslat kod gastroentereloga gde sam uradio ultrazvuk abdomena i opet svi rezultati su se pokazali u najboljem redu. Bol je u medjuvremenu skroz prestao ali sada pri ležanju na levom boku osetim bukvalno pucketanje ili lupkanje u predelu grudi oko srca i to u ritmu srca ili pri pokretu tokom lezanja, dok ležim na ledjima ili na desnom boku tog lupkanja nema. Pri trcanju imam osecaj kao da mi abdomen poskakuje sa sve organima I posle nekog vremena mogu da osetim I bol u ledjima sa rastućim intezitetom.
Da napomenem i to da je taj iznenadni bol počeo kada sam hteo da ustanem iz kreveta posle nekih 15 minuta lezanja na levom boku.
Inače imam 27 godina i zbog ubrzanog pulsa pijem concor cor 2.5 mg a imam i čestu gorušicu.
Ako neko ima odgovor za to lupkanje i pucketanje zamolio bih za pomoc.
Hvala!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Srce ili želudac ili nešto treće?

Post od aaaca »

Кичма.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Srce ili želudac ili nešto treće?

Post od vasa »

Vodi računa šta jedeš i nemoj jesti bar 3 sata pre spavanja.
Odgovori