Srce i anksioznost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Ilijaborojevic995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 08, 2019 3:21 pm

Srce i anksioznost

Post od Ilijaborojevic995 »

Pozdrav, prije godinu dana sam prvi put dozivio napad panike desilo se nesto cudno u meni i nisam mogao disati oblio me strah od smrti gdje sam zavrsio na hitnoj sa povisenim krvnim pritiskom i normalnim ekg. Nakon dan dva vec mi je bilo bolje jer sam dobio da pijem lexilium 1,5mg. Nakon nekog vremena otisao sam u Njemacku da radim(na crno) nisu me docekali uslovi kako smo se dogovorili pa sam bio bas stresiran i opet su mi se pocele desavati cudne stvari(osjetljivost na svjetlo lupanje srca nemogucnost disanja razni somatski simptomi bol u vilici drhtavica) medjutim nisam mogao d a odem doktoru ali sam mislio da ce proci da su to napadi panike nakon 15 dana sam se vratio kuci i odmah otisao doktoru gdje sam radio nekoliko puta ekg uzv srca, holter 24h i hormone stitne zljezde i svi nalazi su bili uredu medjutim moje tegobe nisu stale posle sam uradio mr mozga i neuroloski pregled koji se bio uredan osim sto je neurolog primjetio veliku napetost. Pio sam magnezium b kompleks i leksilium. Nakon par mjeseci ta moja tjeskoba i strahovi su se smanjili medjutim ostao je taj problem sa srcem nakon svakog obroka osjecam jako kucanje srca u grudima vratu glavi skoro svuda po tjelu koje traje i po citav dan. Puls za vrijeme lupanja je normalan od 60 do 90 /min. Samo snazni udarci i ponekad preskok. I to traje vec mjesecima nakon svakog obroka. Ako ne jedem nista to se smiri. Samim tim lupanjem mi se pojavljuje nervoza strah i tjeskoba i smeta mi u obavljanju svakodnevnih obaveza. Zanima me vas savjet d li bi takvo lupanje moglo da bude posljedica anksioznosti jer primjecujem da ne prestaje vec pola godine. A zbog trenutne situacije nisam u mogucnosti da potrazim pomoc psihologa. Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Srce i anksioznost

Post od aaaca »

Форум не функционише исправно па ако желиш пиши ми на мој имејл. Имаш у профилу односно на мом сајту http://*
Odgovori