Sportska povreda desnog ramena

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Dusan567
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 18, 2015 9:09 pm

Sportska povreda desnog ramena

Post od Dusan567 »

Dobar dan zelim. Zamolio bi vas za pomoc, imam povredu ramena koju vucem nest vise od 2 godine, isao sam po raznim doktorima, fizioterapeutima i bio na raznim terapijama samo su nagadjali sta mi je i nista nije pomoglo. Nedavno sam stupio u kontakt sa jednim od uglednijih specijalista u NS za sportske povrede koji mi je rekao da odradim MR pa cemo sigurno znati sta je u pitanju. Dosao sam kod njega sa nalazima, sve je procitao i pregledao na brzinu i rekao da nije nista strasno, preporucio mi je da odem kod njegovog kolege i da ce mi on dati terapiju, sto sam i uradio ali kad sam dosao taj covek mi nije preporucio nikakve terapije samo mi je rekao da polako treniram i da ne preterujem sa tezinama. Cisto bi da utvrdim jos jednom dal mogu da treniram pre polaska na treninge jer mi je sve to bilo malo sumljivo..... imam i dalje blage bolove u ramenu i plasim se da ne napravim jos veci problem. Inace sam se bavio ragbijem 5 godine i aktivno isao u teretanu tako da planiram da se vratim posle 2 godine pauze i da nastavim sa treninzima. Zanima me sta to znaci da se ne forsiram puno u teretani jer posle nekog vremena zelecu da napredujem i sigurno cu povecavati tezine, tako da koliko je to pametno? i sta vi mislite jel mi treba neka vrsta terapije il mogu krenuti polako sa treninzima?

Ovo je moj MR nalaz:

MR PREGLED DESNOG RAMENA: uradjeni su PDSPIR/T1 koronalni, PD/T2SPAIR sagitalni, PDSPIR/T1/3DWATSf aksijalni tomogrami.

Minimalna efuzija prisutna u subkorakoidnom recesusu.
U GH zglobu nema signifikatnog IA izliva. Subakromion-subdeltoidna burza bez kolekcija tecnosti.
Tetive rotatorne manzetne uredne morfologije.
Misici rotatorne manzetne bez atrofije, i bez patoloskog inteziteta signala.
Vidi se malo fokus intramuskularnog edem u zoni klavikularne insercije m.deltoideusa, na lateralnom u superiornom aspektu artikularnog nastavka klavikule, u zoni sirine 5mm, sa manjim raslojavanjem i edemom istegnuca okolnih vlakana u duzini kaudalno do 2cm. MRnalaz ukazuje na diskretnu rupturu klavikularne insercije m.deltoideusa i morfologije u svim segmentima.
Nema znakova lezije glenolabralne insercije tetive m.BB.
Nema znakova rupture labruma.
Zglobna kapsula je intaktna.
Rotatorni interval je uredne morfologije.
Nema znakova luksacije na glenoidu i glavi hemerusa.
AC zglob je uredne morfologije.

ZAKLJUCAK:
1. SEKVELE MANJE, MILIMETARKE RUPTURE I UMERENOG ISTEGNUCA KLAVIKULARNE INSERCIJE m.DELTOIDEUSA U ZONI SIRINE OD 5mm; EDEM MISICNIH VLAKANA JE UMEREN I PRATI SE KAUDALNO U DUZINI OD 2cm;
2. OSTALI NALAZI MR PREGLEDA ZGLOBA RAMENA JE GRANICAMA NORMALE.

Unapred i vise nego zahvalan vas Dusan !
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Sportska povreda desnog ramena

Post od aaaca »

Набави два јака неодијумска магнета и прикачи за мајицу (један изнутра други споља) код рамена. Тако треба да их носиш бар 20 сати свакодневно па ће ти омогућити много бржи опоравак.

А тренинге опрезно пробај па види шта ће се дешавати.
Dusan567
Novi član
Novi član

Post od Dusan567 »

Hvala na odgovoru. Gledao sam na kupoprodajnim sajtovima za te magnete, zanima me samo sta shvatet pod tim "jacim" posto vidim da se to po velicini prodaje i dobre su razlike u cenama, tako da ako bi mi mozda samo rekli otprilike koje velicine da uzmem te magnete?
I hteo bi da pitam, dal mogu to intezivnijim treninzima da ojacam il samo jos veci problem da napravim?
Dusan567
Novi član
Novi član

Post od Dusan567 »

Hvala na odgovoru. Gledao sam na kupoprodajnim sajtovima za te magnete, zanima me samo sta shvatet pod tim "jacim" posto vidim da se to po velicini prodaje i dobre su razlike u cenama, tako da ako bi mi mozda samo rekli otprilike koje velicine da uzmem te magnete?
I hteo bi da pitam, dal mogu to intezivnijim treninzima da ojacam il samo jos veci problem da napravim?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Интензивним тренингом можеш само да погоршаш ствар. Оштећено ткиво не може да се опорави његовим форсирањем.

Што се тиче магнета требају ти два оваква: https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html

На мом сајту http://* у Линкови па Здравље и у групи Магнети имаш неке од продаваца магнета које сам нашао. Дакле потребан ти је неодијумски магнет, а димензије као и остало имаш на оном горе линку. Цена је око 1 евро по комаду. Не знам где живиш, али најповољнији су они из Пожаревца - фирма "Гаус".
Dusan567
Novi član
Novi član

Post od Dusan567 »

Krenuo sam u teretanu, osecam sada blage bolove u ramenu i povremeno trnjenje u prednjem delu ramena... primetio sam na dodir da mi je, sad ne znam tacno sta al deluje kao zila izbacena i zategnuta sa unutrasnje strane izmedju bicepsa i tricepsa dok na drugoj ruci kad opipam nmg uopste da je nadjem i kada stisnem pesnicu osecam malo jaci bol u dodnjem delu srednjeg prsta, kao ostar bol i zategnuce ... tezine u teretani koje dizem su male. Stvarno ne znam vise sta da radim, deluje mi da povreda nije jaka i mislim da moze da se resi... uz pravu terapiju naravno. Al niko mi jos nista konkretno nije rekao od doktora i specijalista kod kojih sam bio... tako da sta mislite o trenutnoj situaciji? i jel uopste postoji neka terapija za ovo?
Dusan567
Novi član
Novi član

Post od Dusan567 »

Krenuo sam u teretanu, osecam sada blage bolove u ramenu i povremeno trnjenje u prednjem delu ramena... primetio sam na dodir da mi je, sad ne znam tacno sta al deluje kao zila izbacena i zategnuta sa unutrasnje strane izmedju bicepsa i tricepsa dok na drugoj ruci kad opipam nmg uopste da je nadjem i kada stisnem pesnicu osecam malo jaci bol u dodnjem delu srednjeg prsta, kao ostar bol i zategnuce ... tezine u teretani koje dizem su male. Stvarno ne znam vise sta da radim, deluje mi da povreda nije jaka i mislim da moze da se resi... uz pravu terapiju naravno. Al niko mi jos nista konkretno nije rekao od doktora i specijalista kod kojih sam bio... tako da sta mislite o trenutnoj situaciji? i jel uopste postoji neka terapija za ovo?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То делује као да су се жиле укрстиле. Само да нађеш некога ко ће ти их наместити.
Odgovori