Dobar dan zelim. Zamolio bi vas za pomoc, imam povredu ramena koju vucem nest vise od 2 godine, isao sam po raznim doktorima, fizioterapeutima i bio na raznim terapijama samo su nagadjali sta mi je i nista nije pomoglo. Nedavno sam stupio u kontakt sa jednim od uglednijih specijalista u NS za sportske povrede koji mi je rekao da odradim MR pa cemo sigurno znati sta je u pitanju. Dosao sam kod njega sa nalazima, sve je procitao i pregledao na brzinu i rekao da nije nista strasno, preporucio mi je da odem kod njegovog kolege i da ce mi on dati terapiju, sto sam i uradio ali kad sam dosao taj covek mi nije preporucio nikakve terapije samo mi je rekao da polako treniram i da ne preterujem sa tezinama. Cisto bi da utvrdim jos jednom dal mogu da treniram pre polaska na treninge jer mi je sve to bilo malo sumljivo..... imam i dalje blage bolove u ramenu i plasim se da ne napravim jos veci problem. Inace sam se bavio ragbijem 5 godine i aktivno isao u teretanu tako da planiram da se vratim posle 2 godine pauze i da nastavim sa treninzima. Zanima me sta to znaci da se ne forsiram puno u teretani jer posle nekog vremena zelecu da napredujem i sigurno cu povecavati tezine, tako da koliko je to pametno? i sta vi mislite jel mi treba neka vrsta terapije il mogu krenuti polako sa treninzima?
Ovo je moj MR nalaz:
MR PREGLED DESNOG RAMENA: uradjeni su PDSPIR/T1 koronalni, PD/T2SPAIR sagitalni, PDSPIR/T1/3DWATSf aksijalni tomogrami.
Minimalna efuzija prisutna u subkorakoidnom recesusu.
U GH zglobu nema signifikatnog IA izliva. Subakromion-subdeltoidna burza bez kolekcija tecnosti.
Tetive rotatorne manzetne uredne morfologije.
Misici rotatorne manzetne bez atrofije, i bez patoloskog inteziteta signala.
Vidi se malo fokus intramuskularnog edem u zoni klavikularne insercije m.deltoideusa, na lateralnom u superiornom aspektu artikularnog nastavka klavikule, u zoni sirine 5mm, sa manjim raslojavanjem i edemom istegnuca okolnih vlakana u duzini kaudalno do 2cm. MRnalaz ukazuje na diskretnu rupturu klavikularne insercije m.deltoideusa i morfologije u svim segmentima.
Nema znakova lezije glenolabralne insercije tetive m.BB.
Nema znakova rupture labruma.
Zglobna kapsula je intaktna.
Rotatorni interval je uredne morfologije.
Nema znakova luksacije na glenoidu i glavi hemerusa.
AC zglob je uredne morfologije.
ZAKLJUCAK:
1. SEKVELE MANJE, MILIMETARKE RUPTURE I UMERENOG ISTEGNUCA KLAVIKULARNE INSERCIJE m.DELTOIDEUSA U ZONI SIRINE OD 5mm; EDEM MISICNIH VLAKANA JE UMEREN I PRATI SE KAUDALNO U DUZINI OD 2cm;
2. OSTALI NALAZI MR PREGLEDA ZGLOBA RAMENA JE GRANICAMA NORMALE.
Unapred i vise nego zahvalan vas Dusan !
Sportska povreda desnog ramena
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Sportska povreda desnog ramena
Набави два јака неодијумска магнета и прикачи за мајицу (један изнутра други споља) код рамена. Тако треба да их носиш бар 20 сати свакодневно па ће ти омогућити много бржи опоравак.
А тренинге опрезно пробај па види шта ће се дешавати.
А тренинге опрезно пробај па види шта ће се дешавати.
Hvala na odgovoru. Gledao sam na kupoprodajnim sajtovima za te magnete, zanima me samo sta shvatet pod tim "jacim" posto vidim da se to po velicini prodaje i dobre su razlike u cenama, tako da ako bi mi mozda samo rekli otprilike koje velicine da uzmem te magnete?
I hteo bi da pitam, dal mogu to intezivnijim treninzima da ojacam il samo jos veci problem da napravim?
I hteo bi da pitam, dal mogu to intezivnijim treninzima da ojacam il samo jos veci problem da napravim?
Hvala na odgovoru. Gledao sam na kupoprodajnim sajtovima za te magnete, zanima me samo sta shvatet pod tim "jacim" posto vidim da se to po velicini prodaje i dobre su razlike u cenama, tako da ako bi mi mozda samo rekli otprilike koje velicine da uzmem te magnete?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Интензивним тренингом можеш само да погоршаш ствар. Оштећено ткиво не може да се опорави његовим форсирањем.
Што се тиче магнета требају ти два оваква: https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html
На мом сајту http://* у Линкови па Здравље и у групи Магнети имаш неке од продаваца магнета које сам нашао. Дакле потребан ти је неодијумски магнет, а димензије као и остало имаш на оном горе линку. Цена је око 1 евро по комаду. Не знам где живиш, али најповољнији су они из Пожаревца - фирма "Гаус".
Што се тиче магнета требају ти два оваква: https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html
На мом сајту http://* у Линкови па Здравље и у групи Магнети имаш неке од продаваца магнета које сам нашао. Дакле потребан ти је неодијумски магнет, а димензије као и остало имаш на оном горе линку. Цена је око 1 евро по комаду. Не знам где живиш, али најповољнији су они из Пожаревца - фирма "Гаус".
Krenuo sam u teretanu, osecam sada blage bolove u ramenu i povremeno trnjenje u prednjem delu ramena... primetio sam na dodir da mi je, sad ne znam tacno sta al deluje kao zila izbacena i zategnuta sa unutrasnje strane izmedju bicepsa i tricepsa dok na drugoj ruci kad opipam nmg uopste da je nadjem i kada stisnem pesnicu osecam malo jaci bol u dodnjem delu srednjeg prsta, kao ostar bol i zategnuce ... tezine u teretani koje dizem su male. Stvarno ne znam vise sta da radim, deluje mi da povreda nije jaka i mislim da moze da se resi... uz pravu terapiju naravno. Al niko mi jos nista konkretno nije rekao od doktora i specijalista kod kojih sam bio... tako da sta mislite o trenutnoj situaciji? i jel uopste postoji neka terapija za ovo?
Krenuo sam u teretanu, osecam sada blage bolove u ramenu i povremeno trnjenje u prednjem delu ramena... primetio sam na dodir da mi je, sad ne znam tacno sta al deluje kao zila izbacena i zategnuta sa unutrasnje strane izmedju bicepsa i tricepsa dok na drugoj ruci kad opipam nmg uopste da je nadjem i kada stisnem pesnicu osecam malo jaci bol u dodnjem delu srednjeg prsta, kao ostar bol i zategnuce ... tezine u teretani koje dizem su male. Stvarno ne znam vise sta da radim, deluje mi da povreda nije jaka i mislim da moze da se resi... uz pravu terapiju naravno. Al niko mi jos nista konkretno nije rekao od doktora i specijalista kod kojih sam bio... tako da sta mislite o trenutnoj situaciji? i jel uopste postoji neka terapija za ovo?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То делује као да су се жиле укрстиле. Само да нађеш некога ко ће ти их наместити.