spina bifida na vratnom nivou

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
akisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 01, 2013 3:20 pm

spina bifida na vratnom nivou

Post od akisa »

Pre jedno 7,8 meseci poceo sam po nekad da osecam sevajuci bol u butini. Pre 2 meseca pojavila mi se tenzija u predelu potiljka, tj kao neko lagano trnjenje. To traje jos uvek s tim da je manje kada lezim i kada hodam, a najizrazenije kada sedim. Nekada osecam i tenziju pa cak i grcenje vratnih misica. Pre mesec dana mi se javilo i zujanje u glavi usima, pistanje itd, nekada jace nekada slabije, najslabije uglavnom ujutru ako se dobro naspavam. Bio sam kod neurologa naravno i poslao me na rtg vratne kicme. Nalaz je sledeci: Ispravljena fizioloska lordoza vratne kicme, spina bifida c2 c3 c4, diskretne degenerativne promene na unkovertebralnim zglobovima. Da li je moguce da je sve ovo rezultat te spine bifide(inace ona se valjda veoma retko javlja na tom nivou gde je meni, obicno je na lumbalnom)? Imam 26 godina i nikada u zivotu nisam imao bilo kakav problem sa kicmom. Jesam sedeo za racunarom godinama, ali sam se i bavio sportom umereno. Krenuo sam na neke masaze ali za sada nema poboljsanja. Stavise poceo sam da osecam nekakvo peckanje po telu i lagano trnjenje stopala i prstiju na rukama. Neurolog samo prepisao neke lekove za opustanje (koje mi ne pada na pamet da pijem) i fizikalnu terapiju 2 nedelje.
Odgovori