Spazam misica-molim za odgovor

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
steffi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 8:35 am

Spazam misica-molim za odgovor

Post od steffi »

Molim da mi odgovorite na sledece pitanje>
Iz kojih razloga moze doci do iznenadnog spazma misica u vratnom i ramenom delu? Koje analize bi eventualno trebala da uradim? Naime, desava mi se gotovo svakodnevno da iznenada, bez nekog meni znanog razloga, osetim strasan spazam misica u ovom delu, i onda osetim neki tup bol u gornjem delu glave (kao da me neko pritiska gore) i istovremeno u potiljku. Da li razlog ovome moze biti cirkulacija, ili mozda nedostatak nekog vitamina, minerala, pad secera...? Napominjem da sam isla i na tretmane fizikalne medicine, ali ne vidim da mi je nesto bolje. Molim da mi odgovorite jer mi stvarno pravi veliki problem.
P.S. Sada sam krenula i u teretanu, pa...videcemo
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Najcesci uzrok (ukoliko ne postoji neki utvrdjen organicitet) je anksioznost koja se prezentuje kroz telesni simptom. Dakle, mozda da prosetate kod psihijatra i otkrijete zasto stres 'gurate' u ramenovratni pojas i sta da radite sa njim
steffi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 8:35 am

Post od steffi »

Hvala najlepse na odgovoru.
Vrlo verovatno da ste u pravu, s obzirom da ovi simptomi nestanu kada popijem Brufen 200 i Bromazepam 1,5mg. Sto se psihijatra tice, vec sam pod terapijom (pijem 1/2 Seroxata ujutru). Sta dalje?
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Razgovarajte sa VAsim psihijatrom na tu temu, ja Vam svakako ne mogu reci sta dalje preko neta. Verovatno ste na Seroxatu tek kraci vremenski period (ili ga tek uvodite u th ili ga lagano iskljucujete, jer ovo nije terapijska doza seroxata), pa ce Vam lekar ili povecati dozu ili ga potpuno izbaciti. Kako god, mozda da porazovarate o tome sta Vam stvara takvu napetost, mozda ce VAm psihijatar sugerisati neki anksiolitik na neki malo duzi vremenski period (par nedelja do mesec dana) u kontinuitetu. Bromazepam je dobar muskulorelaksans pa Vam verovatno zato od njega biva bolje. Pokusajte sa masazom. POzdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Uzrok spazama u vratnom i ramenom predleu mogu da budu i degenerativne promene vratne kicme.
Ukoliko u razgovoru sa Vasim psihijatrom iskljucite psihogenu komponentu kao uzrok spazama i bola, ne bi bilo lose da se javite ortopedu.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Svakako se slazem sa ovim, no predpostavila sam (mozda pogresno?) da je organska (somatska) komponenta iskljucena PRE odlaska kod psihijatra, odnosno nevezano za odlaske kod psihijatra. Svakako treba uraditi PRVO dijagnostiku na organsku komponentu problema pa tek onda razmisljati o 'nervnoj bazi'
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

Klasična ušinutost od promaje ja bi reko. Mnogo devojaka opere kosu i izađe napolje tako.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Svi su u pravu!
Prosto milina coveku kada vidi kakvom inteligencijom ova zemlja raspolaze /pretpostavljam da se ne radi o lekarima/!
Ne salim se, vec sam vise nego prijatno iznenadjen!

1. Cervikalni sindrom - to prvo treba iskljuciti. Za pocetak RTG cervikalne kicme u 2 pravca pa neurologu da taj snimak pogleda.
2. Psihosomatski spazam vratne muskulature - psihijatar
3. Visok krvni pritisak - izmeri sam u fazi bolova/posebno zato sto osecas i kako kazes "pritisak u glavi"/
4. Kada peres kosu, ne izlazi u hladnu prostoriju a jos manje na ulicu!
Pozdrav svima od srca!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori