Molim da mi odgovorite na sledece pitanje>
Iz kojih razloga moze doci do iznenadnog spazma misica u vratnom i ramenom delu? Koje analize bi eventualno trebala da uradim? Naime, desava mi se gotovo svakodnevno da iznenada, bez nekog meni znanog razloga, osetim strasan spazam misica u ovom delu, i onda osetim neki tup bol u gornjem delu glave (kao da me neko pritiska gore) i istovremeno u potiljku. Da li razlog ovome moze biti cirkulacija, ili mozda nedostatak nekog vitamina, minerala, pad secera...? Napominjem da sam isla i na tretmane fizikalne medicine, ali ne vidim da mi je nesto bolje. Molim da mi odgovorite jer mi stvarno pravi veliki problem.
P.S. Sada sam krenula i u teretanu, pa...videcemo
Spazam misica-molim za odgovor
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Razgovarajte sa VAsim psihijatrom na tu temu, ja Vam svakako ne mogu reci sta dalje preko neta. Verovatno ste na Seroxatu tek kraci vremenski period (ili ga tek uvodite u th ili ga lagano iskljucujete, jer ovo nije terapijska doza seroxata), pa ce Vam lekar ili povecati dozu ili ga potpuno izbaciti. Kako god, mozda da porazovarate o tome sta Vam stvara takvu napetost, mozda ce VAm psihijatar sugerisati neki anksiolitik na neki malo duzi vremenski period (par nedelja do mesec dana) u kontinuitetu. Bromazepam je dobar muskulorelaksans pa Vam verovatno zato od njega biva bolje. Pokusajte sa masazom. POzdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Svi su u pravu!
Prosto milina coveku kada vidi kakvom inteligencijom ova zemlja raspolaze /pretpostavljam da se ne radi o lekarima/!
Ne salim se, vec sam vise nego prijatno iznenadjen!
1. Cervikalni sindrom - to prvo treba iskljuciti. Za pocetak RTG cervikalne kicme u 2 pravca pa neurologu da taj snimak pogleda.
2. Psihosomatski spazam vratne muskulature - psihijatar
3. Visok krvni pritisak - izmeri sam u fazi bolova/posebno zato sto osecas i kako kazes "pritisak u glavi"/
4. Kada peres kosu, ne izlazi u hladnu prostoriju a jos manje na ulicu!
Pozdrav svima od srca!
Prosto milina coveku kada vidi kakvom inteligencijom ova zemlja raspolaze /pretpostavljam da se ne radi o lekarima/!
Ne salim se, vec sam vise nego prijatno iznenadjen!
1. Cervikalni sindrom - to prvo treba iskljuciti. Za pocetak RTG cervikalne kicme u 2 pravca pa neurologu da taj snimak pogleda.
2. Psihosomatski spazam vratne muskulature - psihijatar
3. Visok krvni pritisak - izmeri sam u fazi bolova/posebno zato sto osecas i kako kazes "pritisak u glavi"/
4. Kada peres kosu, ne izlazi u hladnu prostoriju a jos manje na ulicu!
Pozdrav svima od srca!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]