Spasite nas od vašaka!!!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Spasite nas od vašaka!!!!!
Ne znam gde mi je ćerka "zaradila" vaškice, ali ja ne umem da ih se otarasim. Koristila sam i šampon ekoped i neki sprej supitoks ali gnjidica uvek ima. Imate li neki savet? I da li postoji neki preparat koji se može koristiti i preventivno da se ne di dobile vaške?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

pa,da se vratim u predskolsko!!!
koliko se secam,moja mama mi je posle stavljanja nekakvog praska protiv vasi,posle ispiranja kose ,kosu ponovo zalila sircetom i umotala bi mi kosu peskirom!!! tako mi je cistila gnjidice,rascesljala bi mi kosu onim gustim cesljem a onda zaostale gnjidice vadila !!!kazu da od sirceta pucaju i lakse se odlepljuju od vlasi!!!
"babski recept" ali ne moze da skodi!!!!

Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
gameks
Probajte gameks gel, koji na glavi stoji najmanje tri dana. Davno je to bilo nadam se da ga jos uvek ima u prodaji. Pitajte farmaceuta malo starijeg on ce vas uputiti. Gel je mojoj sestrici umrtvio jajasca i sve je bilo ok.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 9:29 pm
Hvala.
Koristila sam sprej supitox koji su mi preporučili u apoteci i nema više vasaka, ali gnjide (nisu žive , ne puckaju kad ih pritisnem o nokat) nema šanse da otklonim. Pokušavala sam i češljem i sirćetom ali ih ima baš puno. A sa druge strane ćerkica ima 4 god i nema baš puno strpljenja dok je češljam i dok joj gledam kosicu.
Sad mi je preostala samo nada da nema ni jedne žive.
Probaću i taj gel, ako ga nadjem.
Koristila sam sprej supitox koji su mi preporučili u apoteci i nema više vasaka, ali gnjide (nisu žive , ne puckaju kad ih pritisnem o nokat) nema šanse da otklonim. Pokušavala sam i češljem i sirćetom ali ih ima baš puno. A sa druge strane ćerkica ima 4 god i nema baš puno strpljenja dok je češljam i dok joj gledam kosicu.
Sad mi je preostala samo nada da nema ni jedne žive.
Probaću i taj gel, ako ga nadjem.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
VASxKE
Zaradio u vrticu> Milinor solucija > istrebismo ih za cas(par dana svakodnevno pranje kose) jer je kosa ma koliko mu je tada bila duga...kraca nego kod devojcica...
Milinora nazalost izgleda nema u Apotekama (u Beogradu)...
Apotekari jako hvale : EKOPEDA sampon koji zajedno sa cesljicem u pakovanju,kosta 177 dinara... Takodje kazu da je bolji od Supetox spray-a.
Probajte i ovo za skidanje gnjida ...
Kupite cesalj sa gustim zupcima -
da bi ste ga ucinili jos guscim uradite sledece:
negde po sredini zubaca ...izmedju svakog "navucite" konac za sivenje( najbolje crne boje jer su gnjide bele) u dva reda (od recimo pocnete s'leva > ka desnoj strani ceslja pa vratite s'desna na levo i tu pricvrstite da pri cesljanju ne spadne.
Valjda sam objasnila da razumete: sa sredine zubaca se mora poceti da bi cesalj mogao da zadje u kosu ...a kad konac prometnete levo-desno, desno levo videcete da je svaki zubac " u omci konca".
( ovo je upotrebljavala jedna bakuta za skidanje gnjida a ja gledala i zapamtila sta je radila sa cesljem -al iskreno receno ne znam ishod... ( bila sam jos dete kada sam gledala sta ta baka radi)Probajte...pa sta ispadne:)))
Morate , svakog dana pretraziti kosu svoje dece ...
Pozdrav R.
Milinora nazalost izgleda nema u Apotekama (u Beogradu)...
Apotekari jako hvale : EKOPEDA sampon koji zajedno sa cesljicem u pakovanju,kosta 177 dinara... Takodje kazu da je bolji od Supetox spray-a.
Probajte i ovo za skidanje gnjida ...
Kupite cesalj sa gustim zupcima -
da bi ste ga ucinili jos guscim uradite sledece:
negde po sredini zubaca ...izmedju svakog "navucite" konac za sivenje( najbolje crne boje jer su gnjide bele) u dva reda (od recimo pocnete s'leva > ka desnoj strani ceslja pa vratite s'desna na levo i tu pricvrstite da pri cesljanju ne spadne.
Valjda sam objasnila da razumete: sa sredine zubaca se mora poceti da bi cesalj mogao da zadje u kosu ...a kad konac prometnete levo-desno, desno levo videcete da je svaki zubac " u omci konca".
( ovo je upotrebljavala jedna bakuta za skidanje gnjida a ja gledala i zapamtila sta je radila sa cesljem -al iskreno receno ne znam ishod... ( bila sam jos dete kada sam gledala sta ta baka radi)Probajte...pa sta ispadne:)))
Morate , svakog dana pretraziti kosu svoje dece ...
Pozdrav R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Izvinjenje za dupliranje posta
Probala sam da izbrisem kada sam videla,- - Izvinjavam se zbog dupliranja.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))