solupred
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
solupred
prethodnih mesec dana pila sam 30mg prinizona dnevno. preporuceno mi je ako mogu da predjem na solupred zbog manjeg broja nus pojava, u medjuvremenu je doza smanjena na 25mg.ja sam u apoteci nasla samo sumecu varijantu. da li neko ima iskustva sa ovim lekom i mozda neki savet?
Re: solupred
prInizon ili prOnizon?
Koji je razlog upotrebe oralnih kortikosteroida? Sintetski glukortiokoidni kks analozi imaju vecu hepaticku inaktivaciju i manji uticaj na HPA mehanizam, pa i manje nuspojava ali zavisi od oboljenja koji e biti primenjen
Koji je razlog upotrebe oralnih kortikosteroida? Sintetski glukortiokoidni kks analozi imaju vecu hepaticku inaktivaciju i manji uticaj na HPA mehanizam, pa i manje nuspojava ali zavisi od oboljenja koji e biti primenjen
prOnizon, greska u kucanju....
dijagnoza je nefrotski sindrom.
hvala na brzom odgovoru, mada su to sve stvari koje mogu naci u kutiji na papiricu hehe apsolutno ne razumem sta znace
nemojte me pogresno shvatiti, ali uzasan je osecaj kad procitas otpusnu listu i blage veze nemas sta kog djavola sve to znaci....a niko nema vremena da objasni
uglavnom, mesec dana sam pila 30 mg pronizona dnevno, nakon druge bolus terapije smanjena mi je doza 25 mg i presla sam na solupred jer kazu da je bolji....
da li je moguce da su nesto sporiji otkucaji srca reakcija na pronizon? to su mi ustanovili sad u toku druge hospitalizacije, pa sam nosila i holter medjutim niko nista...kao sve je ok i ostade na tome.
dijagnoza je nefrotski sindrom.
hvala na brzom odgovoru, mada su to sve stvari koje mogu naci u kutiji na papiricu hehe apsolutno ne razumem sta znace

nemojte me pogresno shvatiti, ali uzasan je osecaj kad procitas otpusnu listu i blage veze nemas sta kog djavola sve to znaci....a niko nema vremena da objasni

uglavnom, mesec dana sam pila 30 mg pronizona dnevno, nakon druge bolus terapije smanjena mi je doza 25 mg i presla sam na solupred jer kazu da je bolji....
da li je moguce da su nesto sporiji otkucaji srca reakcija na pronizon? to su mi ustanovili sad u toku druge hospitalizacije, pa sam nosila i holter medjutim niko nista...kao sve je ok i ostade na tome.
Znaci problem sa bubrezima, zato uzimate sistemske kortikosteroide. Nuspojave zavise od procenta inaktivacije aktivne supstance u jetrenim stanicama. Glavno pravilo je da se terapija smanjuje lagano, postupno sve do th. odrzavanja ili pak ukidanja, ali ne sme doci do relapsa. Bitno je da u toku Th. pratitie proteine, albumine, holesterol i trigliceride. Uz to obavezno DLF tj. leukocite, limfocite...jer kks vrsi supresiju kostne srzi, imuniteta.