Preporučeno mi je zbog manjka gvoždja da napravim u sokovniku sok od isključivo sirove cvekle i šargarepe.
Planiram da kupim sokovnik, ali su mi mnogi rekli da sokovnik ne može da melje tako tvrdo povrće ili voće. Jedan prodavac je rekao da bi jedan Philips blender sa cediljkom od 800W koji košta 12.000 din. trebalo da može da obavi taj posao.
Da li neko ima iskustva sa sokovnicima, kupila bih ga samo zbog cvekle i šargarepe jer mi je dosadilo da ih prvo rendišem pa cedim rukama, a i ruke se oboje.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam skoro kupila sokovnik "Clatronic", bio je na akciji u Merkatoru, platila ga oko 1.700 din, i radi kao lud!!! Prezadovoljna sam, melje sve zivo, stim sto ja i cveklu i sargarepu "obarim" tj. stavim samo 5 min u kipucu vodu, jer nije zdravo skroz zivo (ni jedno voce i povrce) zbog zeludacne kiseline....ali i pored toga, ostane trvrdo, a sokovnik ga odlicno iscedi!!
Visoka cena ne daje garanciju da je proizvod dobar!!
A i ja sam isla logikom, bolje da uzmem jeftinije, to se i ovako kvari kad izadje iz garancije (bar je danas tako sa vecinom tehnicke robe!!), pa bolje da za 2 god kupim nov, opet jeftiniji, nego ove godine da dam gomilu para za nesto skupo, da bih nakon dve kupila jeftino....

Visoka cena ne daje garanciju da je proizvod dobar!!
A i ja sam isla logikom, bolje da uzmem jeftinije, to se i ovako kvari kad izadje iz garancije (bar je danas tako sa vecinom tehnicke robe!!), pa bolje da za 2 god kupim nov, opet jeftiniji, nego ove godine da dam gomilu para za nesto skupo, da bih nakon dve kupila jeftino....
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Reci mi molim te da li odbacuje puno voća? Razmišljam da uzmem kombinaciju sokovnik i blender pa da iskoristim malo i "otpatke".
Sutra kupujem sokovnik pa mi je hitno potrebno što više informacija. Videla sam taj Clatronic, sada košta od 2.200-2.900 kako gde. Ali, opet se nešto mislim za Philips, ne znam šta da radim, nemam baš ni para za bacanje.
Interesuje me da li Clatronic sigurno može da napravi sok od isključivo sirove šargarepe i cvekle. Hvala unapred za odgovor! Pozdrav!
Sutra kupujem sokovnik pa mi je hitno potrebno što više informacija. Videla sam taj Clatronic, sada košta od 2.200-2.900 kako gde. Ali, opet se nešto mislim za Philips, ne znam šta da radim, nemam baš ni para za bacanje.
Interesuje me da li Clatronic sigurno može da napravi sok od isključivo sirove šargarepe i cvekle. Hvala unapred za odgovor! Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Moze sigurno!!! Ja ga ponekad pravim od sirove, ali uglavnom od tako, po malo obarene!!! Otpatke izbacuje sa druge strane, a njih mozes da koristis i za salatu ili da ubacis u corbu!
Od vocnih otpadaka ja pravim sladoled!
Pogledaj jos malo, nemoj da kupujes u roku od jednog dana........cene se razlikuju mnooogo.
Od vocnih otpadaka ja pravim sladoled!

Pogledaj jos malo, nemoj da kupujes u roku od jednog dana........cene se razlikuju mnooogo.