snizeno gvozdje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
DarkoDamjanovski
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 6:21 pm

snizeno gvozdje

Post od DarkoDamjanovski »

Dobar dan

Posto sam nedavno bio na ultrazvuku srca,kardiolog mi je preporucio da proverim gvozdje (sa srcem je sve u redu hvala bogu).Danas sam otisao u privatnu labolatoriju i uzeta mi je krv za analizu gvozdja.Kada sam otisao po rezultate video sam da mi je gvozdje 5.9 sto je ispod referentne vrednosti (referentna vrednost 10.6-28.3) pa sam se zabrinuo.Pitao sam nastavnika biologije i trazio sam na netu koja hrana je dobra za gvozdje.Mnogi su mi rekli da ima gvozdja u koprivi pa nameravam da je ubacim u ishranu.Takodje sam procitao na jednom sajtu da je gvozdje smanjeno za vreme puberteta?Da li je to istina?Sta jos preporucujete za dobro gvozdje?Posto imam 14 godina nisam siguran da li bi trebalo da koristim neke tablete.

Takodje imam jedno potpitanje.
Nedavno sam nasao jedan papir i video sam da moja mama ima nekakav koksaki b virus na srcu koji joj je bio nadjen jos 2005-e godine.Moje pitanje je da li bi kardiolog mogao videti da li ja imam taj virus na ultra zvuku srca (posto sam ranije napomenuo da sam obavio ultrazvuk) ili bi se morali sprovoditi testovi.

Hvala unapred!
stojanovicbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 14, 2013 10:45 pm

Re: snizeno gvozdje

Post od stojanovicbgd »

sto se tice gvozdja dosta je nisko.nisi rekao za hgb.ako je i on nizak trebalo bi da koristis neke suplemente ,mozes probati sa tot'hema ampulama.i da korigujes ishranu.sto vise crvenog mesa,dzigerice,povrca.uz ampule mozes uzeti vitamin c i neki vitaminski kompleks npr biofar 27 vitamina i minerala.poseti hematologa i posavetuj se sa njim o daljim analizama koje bi pre svega trebao da uradis.da se nadje razlog pada gvozdja.nisi rekao zbog cega si isao na eho?da li si imao smetnje?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... 23978.html

Obrati paznju na poruke od "drsasa".
DarkoDamjanovski
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 6:21 pm

Post od DarkoDamjanovski »

Poslednji put kada sam uradio krvnu sliku hgb mi je bio 133 g/L.
Odgovori