Smrt mog oca zato sto Srbija ne prima pacijente iz Vojvodine

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

boban202
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm

Post od boban202 »

Moje saučešće, na žalost na ovim prostorima bezakonja, divljaštva, nehumanosti , nečovječnosti, DOKTORI ZA SVOJE ZLOČINE I NEZNANJE NE ODGOVARAJU ! država nije pravna, korupcija visoka. Da ste dali 500 eura nekom dr moguće da bi otac bio i zbrinut kako treba...
Staklena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 5:01 pm

Smrt mog oca zato sto Srbija ne prima pacijente iz Vojvodine

Post od Staklena »

Pozdrav Goco, sve je ovo strasno i jako mi je zao zbog svega sto se desilo i primi moje iskreno sucesce.

Ja sam iz Stare Pazove i znam sa cim si se susretala, a takodje imam slican problem sa kontrolama u Bg.
Pre 3 god. sam operisala bubreg, bilo je i kamenja, suzenje uretera, stanjen parenhim, organska prepreka..... itd, da te ne davim sa svim tim. Sva snimanja i operacija je obavljena u Bg. na Klinickom centru Srbije. Lekar je upucen u sve sto mi se desavalo za ovo vreme, a problem je nastao kada su uveli pravilo da se preorjentisemo na Sr. Mitrovicu ka kojoj nemamo nikakvu saobracajnu vezu, a takodje ni svakodnevnu fizicku vezu, jer smo orjentisani ka Beogradu, pa odlazak u Sr. Mitrovicu izgleda kao odlazak u slepo crevo . ( autobusi idu 2 puta dnevno i to preko Indjije)
Da bih obavila kontrolu u bolnici bilo mi je potrebno 4 potpisa lekara, odobrenje komisije i naravno overen uput. Da bih obavila ovu kontrolu koja traje samo 15 min u Beogradu u bolnici ja sam morala 10 dana da prikupljam sve sto mi je potrebno ukljucujuci i analize koje sam obavljala... Izmedju ostalog da bih dobila odobrenje komisije morala sam da idem i kod lekara ( urologa koji dolazi samo utorkom iz Sr. Mitrovice u St. Pazovu i koji ne moze da stigne da pregleda sve pacijente, jer ih ima nenormalno mnogo i kod koga moras da zakazes pregled, a pri tom da cekas 7 dana da bi on dosao da te pregleda, a tebi je naprimer vreme veoma dragoceno, jer imas uzasne bolove sa kojima ne znas kako da se izboris)

Zamislite sta me je pitao kada sam usla u ordinaciju. Pitao je citiram : " Koliko Vi jos planirate da idete na te kontrole u Beograd " ?

Verujte mi bilo je isto kao da me je pitao : " Koliko vi jos planirate da zivite ? " a pritom kao da me je osamario.

Rekla sam mu da planiram za stalno.

Na to me je pitao, citiram : " Pa zar Vi ne znate da je broj onih koji mogu da dobiju upute za Beograd ogranicen ? "

Verujte da mi je bilo jos gore kada sam ovo cula.
Rekla sam mu : " Znam. "

Slagala sam, nisam znala. Pa kada on moze da bude tako bezobrazan mogu i ja. A ne treba se pitati da li bi on da je na mom mestu ucinio sve da za sebe ili nekog svog ucini sve da dobije ono sto zeli. I bas me briga, pa u krajnjem slucaju nisam ja kriva sto su napravili tu zbrku sa nadleznostima i ne zelim da mi neko drugi odredjuje gde cu da se lecim i da moram nekom drugom da objasnjavam kako je bilo i zasto je bilo i zasto mi je doktor uradio ovu analizu ili onu, a nije neku drugu. Ne zelim da dopustim da se preko mene prepucavaju i na zalost da umrem zbog nebrige drugih, kao tvoj otac Goco.
Dobila sam potpis i obavila kontrolu. Ali to odobrenje vazi samo 1 g., sto znaci da sada kada budem isla na kontrolu moracu opet da se setam. Ali verujte mi i da treba 1 g. da sakupim sve analize i ostale papire da bih obavila tu kontrolu u Bg. sakupljala bih 1g. , jer moje je mesto tamo.

Slazem se sa doktorkom i ljudima koji su je podrzali, podnesi tuzbu, jer je dosta prebacivanja odgovornosti sa lekara na lekara, sa nadleznosti na nadleznost. Svi lekari su pod Hipokratovom zakletvom i duznost im je makar da pregledaju bolesnika kada im dodje u stanju u kojem je dosao tvoj otac.
A nasi lekari nisu glupi da ne znaju zasto su pacijenta uputili bas u Beograd, kao sto si Goco rekla, Bezanijeska Kosa je od N.Pazove 15 km, a Sr. Mitrovica 50, pa da coveku nije bilo hitno da ga smeste u bolnicu ne bi ga slali na Bezanijsku Kosu, vec u Sr. Mitrovicu.
Tako da mislim da ovde nepostoji samo problem nadleznosti koji je postavljen, vec i problem neuvazavanja misljenja zdravstvenih radnika koji su pacijenta uputili.

Necu vas sve vise zamarati, a ja ti zelim mnogo uspeha u ovom postupku.
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

Vrba napisao: Meni je nedavno preminula baka u KBC B. Kosa, slomila je kuk i doktori su je evidentno otpisali jer je bila mnogo stara (87). Nemam neku potrebu da ih zbog toga krivim, samo nije bilo potrebe za zamajavanjem pričama o operaciji.. . .
Moja baka je pre godinu i po dana slomila kuk, u 82-oj godini. Operisana je, bila na rehabilitaciji, cak bila i u banji i sada odlicno hoda, cak i bez stapa.
Kada su nam rekli da je prelom kuka u pitanju i mi smo mislili da nema pomoci, jer znam gomilu slucajeva starih ljudi za koje je prelom te vrste bio smrtonosan.
Ali, imala je odlicnog doktora, koji je NIJE OTPISAO, vec joj normlno prisao kao covek, zauzeo se, operisana je u roku od par dana i sve je proteklo u savrsenom redu.
Zato mislim da TREBA da ih krivis, jer KO SU ONI DA ODLUCUJU O TOME KO TREBA DA ZIVI , A KO DA UMRE ???? :x :evil:
Sram ih bilo ! Mozda ce o njihovom zivotu jednoga dana neko tako da odlucuje !
srndach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 10:24 am

uzas!

Post od srndach »

.. administracija ...

Danas se postaje lekar iz pogresnih pobuda!
boban202
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm

Post od boban202 »

Iako kao lekar, nemam namjeru da i jednu riječ u odbranu kažem za neznanje, nestručnost, korumpiranost, "zločine", samo da napomenem, da ni svi lljekari ne posjeduju jednako znanje, mnogo je hirurga raznih specijalnosti, ali mali broj od njih operiše srce, mozak itd.
medicina je i vještina, koju jednako svi ne savladamo, a pretpostavlja se da smo savladali. Nemamo svi jednaka interesovanja, nemamo svi jednaku patologiju u ordinaciji, npr. Ljekari u Posavini gdje je endemska nefropatija, su u toj oblasti mnogo "stručniji" nego možda u nekom kraju gdje tih problema skoro da nema....a mnogo je i specijalista loših! jer mnogi su morali da prihvate nek od specijalizacija, iako to iskreno nikad nisu voljeli, ali da ne bi propustili šansu za napredovanje....tako da u svakoj struci je raznih problema. Mnogo ljekara je puno sujete, uobraženosti ,mnogo nevjernika, pušača, alkosa, lakrdijaša..ali i u drugim strukama je to isto tako, zar ne !
Opraštajte! Tražite uvijek više mišljenja od slične ili iste specijalnosti....Kao u svakoj struci, i u državi svakoj normalnoj, za sve neispravnosti , greške nek svi odgovaraju pred sudom zemaljskim!!!! Ali Božiji sud neće zaobići nikoga!

Budite ljubav, širite ljubav, živite ljubav!
Odgovori