Krajnja dijagnoza sa zadnjeg pregleda jeste:
polydiscopathia vert lumbalis cum radiculopathia, problem je bio s prsljenovima l4/l5, kao nabubrio prsljen. Savjetovali su mi vjezbe za jacanje donjeg dela kicme jer je to valjda uzrok bio, da je gornjio dio tijela jaci od donjeg i valjda se to zato desilo.
Medjutim, sad sam prilicno okej, povremeno me boli kicma(npr ako sjedim duze od 30 40 minuta bez pomjeranja/ustajanja i tako.. uglavnom radim vjezbe za jacanje donjeg dijela kicme. I ono sto mene zanima jeste:
Da li ja s ovom dijagnozom smijem da igram fudbal(jer je to jedino sto volim igrati u slobodno vrijeme): "polydiscopathia vert lumbalis cum radiculopathia" . I da rekli su mi da ne idem u teretanu da dizem tegove do 25te godine da ne bi pogorsao stanje. I kad sam pitao u banji da li smijem raditi vjezbe bez tegova(sklekovi i to), rekli su da mogu, ali sam zaboravio da pitam za fudbal, pa eto ako neko moze da pomogne

Mislim bio sam "normalan" zdrav prije nego se to desilo, ne vidim razlog da ne smijem igrati? a to se desilo vjerovatno jer sam dizao tegove malo teze a vjerovatno nisam radio pravilno a bio sam pocetnik,..