Smanjena materica, hormonski poremecaj, smanjena tezina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
minitini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 07, 2010 12:24 pm

Smanjena materica, hormonski poremecaj, smanjena tezina

Post od minitini »

Zdravo svima! Mozda ova tema vec postoji, ali ja je ne nadjoh... :D Izvinite ako se ponavljam... Moj problem je sledeci, ukratko: Izgubila sam na tezini, menstruacija je izostala 3 meseca, otisla kod doktora, uradila sve sto je potrebno i rezultati su da je materica suzena, hormoni su u disbalansu (progesteron je 0, testosteron 0,2), jajnici i stitna zlezda su u redu.. Koristim cyclo progenovu vec 6 meseci.. Receno mi je da dodam na kilazi i da ce sve biti ok.. Ja nikako da dodam i pitam se da li ce se kilazom stvarno popraviti stanje.. Ako da, pocecu da uzimam vitamine ili sta vec samo da se sve sredi.. Visoka sam 170, a teska samo 46... Hvala svima unapred!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Smanjena materica, hormonski poremecaj, smanjena tezina

Post od sedefasta »

S obzirom da ste već na hormonskoj terapiji i da ste pod nadzorom lekara, onda Vam zaista preostaje samo da dodate bar 10 kg. Masno tkivo je neophodno za normalno funkcionisanje organizma, posebno u smislu sinteze određenih hormona.

Nadam se da nemate neki od poremećaja ishrane, tipa bulimije ili anoreksije, jer ako imate, morali biste potražiti pomoć psihijatra i to ozbiljno, odgovorno i disciplinovano lečiti.

Ako to nije slučaj kod Vas, probajte sa prirodnim preparatima za pojačanje apetita, npr. Biomed 6 i sl. i proverenim kompleksima vitamina, u prvom redu iz B-grupe, npr. Beviplex.

Ako ne uspete sami, potražite pomoć nutricioniste.

Želim Vam uspeh i sve najbolje!
minitini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 07, 2010 12:24 pm

Re: Smanjena materica, hormonski poremecaj, smanjena tezina

Post od minitini »

Hvala Vam puno!!!!!!!!!!
Odgovori