Postovani,
vec nekih mesec dana se suocavam sa snaznom glavoboljom u glavi.I to ostar bol samo na slepoocnicama,koji dolazi skoro svaki dan ali bez redovnih termina,traje relativno dugo.Mada imam osecaj da je glavobolja prisutna ceo dan.
Kod lekar asam bio i prosao sam nekoliko testova:
Dobra krvna slika
Dobar test vida
Medjutim taj bol ne prestaje i ponekad zahvati malo i vrat.
Doktor mi je rekao da je mozda u pitanju slaba cirkulacija ili problemi sa sinusima,jer mi je kvrni pritisak cesto nizak.
Pa,vas pitam da le je to moguce i sta bi trebalo da radim.
Ako neko yna neka mi se javi.
Unapred hvala!
smanjena cirkulacija ili sinusi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
pritisak regulisite slanijom hranom, gaziranim picima (kisela voda) i sa malo jacom kafom. Bol moze da bude od desetine uzroka, najcesce je u pitanju okostavanje vrata, nervoza, redje cirkulacija, itd. Takodje, tu su oftalmoloski uzroci, ali njih ste vec iskljucili. Ucestalost pojedinih uzroka zavisi od starosti, pola, profesije... Niste napisali da li uziomate neke lekove i da li pomazu. Snimite vratnu kicmu. Popijte Tetrazepam 2xdnevno po 50mg. Ako se glavobolje nastave, verovatno ce biti potrebno neurolosko ispitivanje, pregled, EEG itd.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
jos po nesto
imam 26 godina,po profesiji sam nastavnik.Trenutno pijem Ginkobil forte 120mg,po preporuci lekara.Mislite li da bi snimanje vrata pomoglo?Da li bi to trebalo prvo da uradim?
Jos jednom hvala
Jos jednom hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Sa 26 godina ima malo sanse da je Vasa glavobolja cerebrovaskularnog porekla. Otuda i Ginkobil malo iznenadjuje, ali ako je to stav Vaseg lekara, onda u redu, on sigurno ima vise podataka nego ja. Rendgen vratne kicme moze da pruzi informacie o spondilozi, unkartrozi, spondiloartrozi, diskopatijama, ispravljenoj lordozi, skoliozi, itd. Vecina ovih bolesti vec u zacetku uzrokuje spazam vratne muskulature, sto se oseca kao bol, a prenosi se i na poglavinu, pa se dobija cerviko-cefalicni sindrom. Leci se antireumaticima, ali jos vaznije, miorelaksansima kao sto je tetrazepam. Tenzione glavobolje (glavobolje "namrstenih ljudi") su po genezi slicne ovome. Zatim, tu su histaminske glavobolje, pa prave migrene itd. Svakako idite na rendgen.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine