sluz u stolici?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

rumbulica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 1:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sluz u stolici?

Post od rumbulica »

par puta sam primetila sluz u stolici,od cega to moze da bude.cesto osecam bolove sa desne strane ne jake ali kao probode (blaze) imam problema sa zeludcem i zuci cesto me boli zeludac i zuc.desava se da mi natekne gornji dio zeludca i da imam jake bolove.sta jje to>plasim se da odem kod lekara .citala sam ovde o masnoj jetri jer ima veze sa mojim simptomima.hvala!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sluz moze da bude rezultat STEATOREJE, izbacivanja stolicom nesvarenih masti, a kao rezultat lose funkcije zuci, zucne kese ili pankreasa. Uradite ultrazvuk trbuha. Ni pregled stolice ne bi bio na odmet (korpokultura i pregled na crevne parazite).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
rumbulica
Stalni član
Stalni  član

Post od rumbulica »

a bolovi sa desne strane svakodnevni?ima li to veze sa tim?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Da, bolovi od zucne kese (upala, kamen...), uvecane jetre...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Davor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 9:32 am

Slicno

Post od Davor »

E, gledajuci poruke, setio sam se da sam i ja imao slicne probleme pre godinu, dve. U isto vreme na sistematskim pregledima sam imao (i jos uvek imam) blago povisene transaminaze, holesterol i nesto vise povisene trigliceride! Ovih dana sam se javio lekaru i uputili su me na infektivnu da uradim analize na Hepatitis B i C. Ja sam dugo cekao. Savetovao bi ti da i ti odes lekaru sto pre.
Sretno
rumbulica
Stalni član
Stalni  član

hepatitis?

Post od rumbulica »

kako se dobijau hepatitis b i c? sad sam se uplasila zivim zdravim zivotom nisam promiskuitetna nemam kontakta sa narkoticima i ljudima koji to koriste.bas sam se uplasila!
Davor
Novi član
Novi član

odgovor

Post od Davor »

I ja sam uplasen. Koliko sam nasao na mrezi, virus se prenosi krvlju, ali, koliko sam shvatio u tridesetak procenata slucajeva se ne zna kako je do zaraze doslo. E, sad vazno je da se virus otkrije u akutnoj fazi (zato idi sto pre lekaru) jer kad postane hronicno, stvari su izgleda mnogo komplikovanije. Inace, da te malo umirim, nemora biti u pitanju Hepatitis B i C, ali svakako treba otici na pregled.
Sretno
rumbulica
Stalni član
Stalni  član

!

Post od rumbulica »

konsultovala sam se veceras sa doktorom preko telefona kako on kaze to je jer imam problema sa zuci i ne svari mi se masnoca pa se prazni preko crijeva!a i odjednom me nista ne boli! :-?
Davor
Novi član
Novi član

MaloOlaksanje

Post od Davor »

Moram ti priznati da mi je malo lakse kad sam vidio tvoj odgovor. Ja danas radim jos neke analize, pa cu ti javiti sta ima novo.
Sretno
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Post od beba011 »

Jao ja sam isto imala problema sa sluzi u stolici! Bas sam se bila istripovala, jer sam konstantno jedno vreme imala problema s tim. Mene je takodje bolelo sa desne strane pa sma se ja jos tripovala da je slepo crevo, ma uzas! Elem, pojavila mi se i krv u stolici i mozes misliti moju paranoju! Odmah sam otisla kod lekara i pregledom se utvrdilo da su hemoroidi. Ali kako sam ja ispanicila tamo covek me poslao na kolonoskopiju. Pregrmela sma i to i hvala bogu, moja creva su dobro! :) Osim tih hemoroida nema nicega vise! Kada sam rekla za tu sluz, jedan lekar je rekao da to nije nista lose i ja nekako zelim da mu verujem. Drugi mi je rekao da to hoce kad se prehladis, kada naidje neki virus, ako imas problema sa probavom, ceste dijareje... Ja sam radila i koprokulturu na parazite i na protozoe i sve je ok, jedino su mi izolovali gljivicu kandidu u malom broju, ali lekar mi je opet rekao da to nema veze... Sve u svemu, i pored silnih pregleda i lekara ja ne znam sta mi je to bilo :-? Ono sto sam primetila recimo je da cim sam presla na malo zdraviju hranu (pritom, nikad se nezdravo nisam hranila! ali posle toga sam pojacala zitarice i tako to) nemam vise problema sa sluzi! Nemam pojma, valjda je stvarno do ishrane... Inace, nisam imala problema sa transaminazama i trigliceridima i to sa hepatitisom mi zvuci malo cudno... hepatitis ima veze sa transaminazama ali sa stolicom...hmmm...mozda...
U svakom slucaju, Rumbulice, mislim da treba da odes kod lekara ali nemoj da panicis, sigurno nije nista strasno. Prati situaciju, nemoj da zanemaris, ali ne brini, sta god da je resice se;)
Pozdravljam te!
rumbulica
Stalni član
Stalni  član

:)

Post od rumbulica »

bebo super si!i ja imam trip slijepog crijeva godinama,sto se tice te sluzi ona mi se pojavila par puta i tad mi je iskljucivo tvrda stolica predpostavljam da je zuc u pitanju i uzasna ishrana jer se hranim bas lose u smislu idem po restoranima i jedem suviu hranu.ovo sa hepatitsom me je prestravilo.otici cu kod doktora u skorije vrijeme!valjda nam nije nista !pozdrav i hvala na pozitivnom odgovoru!
Davor
Novi član
Novi član

Ultrazvuk

Post od Davor »

Juce sam uradio ultrazvuk i cini se da je jetra bez ostecenja. Sutra idem na kontrolu.
Sretno
rumbulica
Stalni član
Stalni  član

:

Post od rumbulica »

ma bice sve ok vidjeces!
Odgovori