Slucaj bez dijagnoze, potrebna pomoc!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Neo13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 16, 2012 10:33 pm

Slucaj bez dijagnoze, potrebna pomoc!

Post od Neo13 »

Pozdrav ljudi.
Muka nas je naterala i na ovakav nacin trazenja resenja.
Moram da iznesem neke bitne karakteristike i informacije pre iznosenja slucaja.

Radi se o mom zetu. Decko je u 30-im godinama. Uglavnom celog zivota je bio visok i mrsav ali i pored toga veoma snazan mladic. Sa mojom sestrom ima dvoje dece od 9 i 12 godina.

Problemi su poceli pre neke 3 godine. Odjednom.
Tada se navodno radilo o niskom pritisku. Medjutim svakog meseca dolazilo je nesto novo a generalno stanje se pogorsavalo.
Nekoliko puta je lezao u bolnicama, cak i BG-u ali ni to nije dalo nekih rezultata.
Spao je na svega nekih 50 kila.

Uglavnom doktori su sigurni da nije kancer, i da nije distrofija misica.
Bolesti koje su utvrdjene su sledece:
1.Atrofiranje misica
2.Nizak pritisak
3.Kandidijaza
4.Celiajkija
5.Gastritis
6.Enterokolitis
7.Vitritis ili Uveitis

Uglavnom ima ih jos, tesko je to sve pobrojati ali NIKO ponavljam NIKO ne zna razlog svemu tome!
3 godine su se vukli po lekarima ali resenja nigde.

Od lekova je pio gotovo sve: Orvazin, Probiotik, Pronizon, Kalcijum, Milgama, Tiogama.... pa sve do srebrne vode, aronije, brusnice, origana, prepelicijih jaja i raznih vraceva, iscelitelja i spavanja pod Ostrogom.

Ovo pisem zato sto se pre 2 dana njegovo stanje dodatno pogorsalo. Trenutno opet lezi u bolnici ali to vise nije resenje i dalje nemaju DIJAGNOZU!

Tako da trazim pomoc. Trazim ljude koji su imali slicna iskustva pa mogu nekako da pomognu.
Trazim da me uputite na neke dobre lekare koji uzimaju ovakve slucajeve.
Bilo kakvo pisanje mnogo ce znaciti!
Hvala!
Jovana1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2012 2:45 pm

Re: Slucaj bez dijagnoze, potrebna pomoc!

Post od Jovana1989 »

Dobar dan... Imam jako veliki problem,molim vas za pomoć.
Reč je o mom bratu Nemanji koji ima 25 godina
Sve je počelo sa malom prehladom i temperaturom 25 maja 2012. Nemanja je odbijao lekara prve dve nedelje.Nije čak ni mirovao. Pre 3 godine imao je preko 100 kg,drzao je dijetu gde je oslabio oko 30 kg za 3 godine,bez fizičke aktivnosti. Konzumirao alkohol.
Posle dve nedelje na nagovore roditelja otišao je kod doktora.Uređane mu je bio hemija,snimak pluća-koji je otkrivao da je srce uvećano.Ambulantno se lečio dve nedlje,terapija pancef i ovargil.Urađen je ultra zvuk srca,ekg,ultra zvuk abdomena-jetra granična,uvećana slezina 155 ,kompletan test na viruse i bakterije-negativan.Labaratorija gvožđe 3,sedimentacija 98.
10 dana je bio bez temperature i onda kreće agonija.temperatura 39,6,zadržan na infektivnoj klinici,ležao dve nedelje,primao je vensku terapiju kroz infuziju Longacef.Samo jedan dan je u bolnici imao temperaturu,otpušten je kući,bez ikakve terapije.Bilo nam je objašnjeno da je virus samo prošao kroz organizam ,ostavio posledice na srčanu kesu,deo srčanog mišića,slezinu,jetru ali nisu uspeli da uhvate koji virus je harao njegovim organizmom.Posle 28 dana ponovo temperatura.Koja je išla do 38. Opet zadržan na infektivnoj klinici,gde je konstatovana virusna upala pluća,osećao je bol u grudima,bol u zglobovima,malaksalost. Infuzija ujutru i uveče, cefaksin i ciprocinal.posle tri dana temperatura pada.posle 8 dana ponovni snimak pluća gde se vidi da je virusna upala prošla. ponovljen ultrazvuk abdomena gde opet ukazuje na uvećane transiminaze,jetra i slezina ponovo uvećana.Od kada se razboleo regulisao je ishranu i prestao da konzumira alkohol,znači od 25 maja 2012.
Urađen je tumor markeri,hormoni štitne žlezde i to je u redu,ali i ultrazvuk štitne žlezde,gde se vidi čvorić 21 mm,nikakva terapija,nije rađena biopsija,nije ponovljen ultrazvuk štitne žlezde.Lekari se konstantno smenjuju , stalno dobija novog ,nemamo mnogo poverenja u njih.Još uvek je na bolničkom lečenju.MOLIM VAS ZA ODGOVOR!!! HVALA.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Post od gerda »

Neo13
Uglavnom doktori su sigurni da nije kancer, i da nije distrofija misica.
Bolesti koje su utvrdjene su sledece:
1.Atrofiranje misica
2.Nizak pritisak
3.Kandidijaza
4.Celiajkija
5.Gastritis
6.Enterokolitis
7.Vitritis ili Uveitis

Ovo je draga moja zaista puno dijagnoza a rekoste ima još.Pa šta još.To se sve mora jedno po jedno lečiti,ali kako ste napisali gde otići i kome se obratiti.Dali ste išli kod gastroentrologa.Verovatno jeste,a ako ne eto početak.Počnite sa njim.Jako mi je žao,i nije mi jasno da se nemože konstatovati od čega.Pa mi smo u 21veku.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Jovana1989

Haos u stomaku.Mogli su uraditi nalaz krvi na viruse.I ako je protrčao (to je najčešće objašnjenje kad neznaju šta je)ipak se moglo pogledati.
Sada treba da se javite ako već niste endokrinologu zbog tog čvorića na štitnoj žljezdi.Temperatura povišena kao kod brata govori da se u organizmu nešto događa.
Jovana1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2012 2:45 pm

Post od Jovana1989 »

Nemanja je pušten kući sa gorim rezultatima,nego sa kojim je došao u bolnicu.Lečili su ga od ujeda krpelja... Dokle je dogurala naša medicina... ovo je užas!!!! Svaka čast Infektivnoj klinici,svaka čast!!!!!
Ljude drže tri meseca bez ikakve terapije,da bi posle tri meseca saopštili rak pluća....
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Ja malo kasnim,nestižem da se javljam.I sada šta se događa sa Nemanjom,jer vidim da je pušten kući sa gorim nalazima.Jeste li išli negde dalje.
Odgovori