slijepo crijevo hitno

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

slijepo crijevo hitno

Post od annamaria »

Molila bih nekog da mi iz iskustva kaze kako boli noga kod slijepog crijeva ,da li boli cijela od kuka do prstiju ili do koljena
Cesto mi se zna desiti da me zaboli desna strana stomaka , bol seta neka boli skroz pri dnu nekad uz kanal pa uz kuk da bi udarala u ledje i cijelu nogu
Bila sam par puta kod dr on kaze nesto kao isija ili misic nerv
Kad sam ga pitala da li je slijepo crijevo rekao je ne
Prosle sedmice sam opet imala tu bol izvadila nalaze i on kaze ok Sad opet naidje bol ma boli cijeli kuk i pozadi sutra cu opet ici
ali vas molim da mi neko poblize kaze kako je kod njega bilo i sta da se radi
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Annamaria,

Bilo je davno od kada sam se resio slepog creva, ali secam se da se bol najvise osecao u desnoj butini. Mada, bilo je trenutaka kada se osecao i u potkolenici. Kao sto ti je lekar rekao, mozda je nerv u pitanju. Ukoliko su ti povecani leukociti i sedimentacija, mozda je upala slepog crva u pitanju. Kod upale slepog creva se cesce javlja refleksija bola na levoj strani stomaka (simetricno u odnosu na polozaj slepog creva). Takodje se javlja muka. Ako je u pitanju upala s.c. onda moras da znas da ni u kom slucaju na stomak ne smes da stavljas nista sto je toplo (termofor ili tople oboge), jer moze doci do perforacije s.c. Takodje moras da pazis na iskranu. Ako dodje do upale s.c., onda jedino preostaje operacija, a i ona nije nikakav problem. Ne traje dugo, ne ostaje se dugo u bolnici, a rez je mali. Slepo crevo ionako nema nikakvu funkciju u organizmu.

Dakle, samo polako, bez panike mozda je u pitanju tesko svarljiva hrana, pa se creva malo naprezu zbog gasova, a mozda je i zivac (problem sa prsljenom), a mozda nesto drugo. Ni lekari nisu sasvim sigurni dok ne naprave dodatne analize.

Pozdrav,
mr M.
Odgovori