Slana usta , Trnjenje udova i bol u prsima . . .

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
sinch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2012 3:16 pm

Slana usta , Trnjenje udova i bol u prsima . . .

Post od sinch »

Dobar dan svima ! Ja sam 19to godisnji momak i studiram . Prije nekih mjesec dana sam otisao do ljekara jer sam jednu noc pretrpio strasnu bol u prsima i tesko disanje. Doktor je ustanovio da mi je pritisak ok uradio sam i EKG i onaj rutinski prelged medjutim sve je bilo uredu rekao sam doktoru kako sam skinuo kilaze ( sa 108 kila na 92) u roku od 3 mjeseca i kako sam poceo sa baviti malo teretanom i tako to , al sam se prepao. On je rekao da slobodno nastavim sa time i da mi super ide ,cak i kada sam ga pitao mogu li darovati krv on je reka da mogu bez problema. Mjesec dana nakon toga otisao sam da darujem krv ( osjecao sam slicne simptome al mislio sam da ce mi biti bolje kad darujem krv jer sam 2 put prije vec darivao) . Tamo me je doktor pregledao i ustanovio da sam zdrav i izvadili su mi probnu krv i vidjeli da mi je homoglobin sa 146 na 168 porastao sto je dobro. Nakon toga simptomi nisu nestali a nisu se ni povecali nalgo nego postepeno me je probadalo kroz grudi i boljela me je glava . Mnogi su mislili da mi je dijafragma se amlo poremetila i da mi fali soli . . i puno dijagnoza. Ja sam se mnogo prepao i prestao sam sa aktivnostima jer me nekada zaziga u grudima i pocne mi lupat srce. Sada nema jutra da se ne probudim sa utrnjelom rukom ili obje ruke , a preko dana osjecam slabost u misicima i kao da mi nekada stopalo lijeve noge pocne trnuti kao i lijeva ruka . I povremeno osjecam neki pritisak u glavi i primjetio sam da mi je pljuvacka slana, kao i vrtoglavicu. Mnogi mi kazu da je to period ovih godina u kojem se mogu te promjene dogoditi i da pazim kako sjedim/spavam radi polozaja kicme, takodje da se organizam nije jos navikao na manjak kila i na zdraviju ishranu sto zvuci smjesno malo :D .

Moje pitanje je da li da opet pocnem sa aktivnostima iako imam te smetnje ? i da li je to sta opasno ili su samo "lude" godine u pitanju :D
Hvala!
Odgovori