skocni zglob, crvenilo dobro ili lose?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
skocni zglob, crvenilo dobro ili lose?
ovako, slomio sam skocni zglob (obe viljuske polomljene). Ne mogu da me operisu zbog otoka, i blage temperature 37,3 - 4. Sada otok umesto da spada (za 14 dana lezanja) glob kao da mi je malo vise otekao, a i postojece crvenilo koje je bilo oko zgloba pocelo da se siri,jel to dobar znak ili ne? Mozete li mi preporuciti nesto za skidanje otoka?
Re: skocni zglob, crvenilo dobro ili lose?
Pokusaj s hladnim oblogama skinuti otok. Ukoliko je crvena koza s nekom iritacijom ili osipom...moze s hladnim cajem od kamilice.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 9:14 pm
Pozdrav,prijavio sam se jer imam jedno pitanje.
Bio bih zahvalan ako bi mi neko mogao odgovoriti.
E ovako danas sam pao onako sam od sebe,zanijeo se.
I osjetio sam veliku bol,zglob je odmah otekao.Dovezli su me do kuce odatle je udaljena nekih 100-150 m.Tu sam se zadrzao oko 20 min.,bol je bila nesnosljiva,tresao sam se sav,znojio se,znaci nesnosljiva bol.
Zatim sam otisao do bolnice.
Snimili su mi to i rekli su da je lom na cak 3 mjesta i doktor mi je rekao da ce pokusati to namjestiti,a ukoliko ne uspije slijedi operacija.Tada sam osjetio jos veci strah.
Namjestili su nekako nogu,bol je bio nesnosljiv zaista.Potom su opet snimili i rekli su mi da su to dobro namjestili,te da slijedece sedmice dodjem na kontrolu.
Rekli su mi da ako se ne budem cuvao tj. mirovao da cu morati na operaciju.
Eh sad ja mirujem,koristim sve sto su mi rekli,mlijeko,jogurt,sokovi,limun,jaja,razne obloge led.
Ja imam pitanje odnosno nekoliko njih.
Ako se budem pridrzavao svega ovoga dali cu morati na operaciju?
I kada bih se mogao oporaviti,posto sam planirao ici na ljetovanje?
Bio bih zahvalan onome ko bi mogao da mi da odgovor.Ne bi ni isao na more jer mi do toga sad nije nimalo stalo,ali zbog djeteta kome sam obecao da cemo ici na more,zbog njegovog odlicnog uspjeha u skoli.
Toliko se tome radovao i sad ovako da ispadne,vjerujem da bih mu citav raspust pokvario.
Pa eto toliko.Pozdrav.
Bio bih zahvalan ako bi mi neko mogao odgovoriti.
E ovako danas sam pao onako sam od sebe,zanijeo se.
I osjetio sam veliku bol,zglob je odmah otekao.Dovezli su me do kuce odatle je udaljena nekih 100-150 m.Tu sam se zadrzao oko 20 min.,bol je bila nesnosljiva,tresao sam se sav,znojio se,znaci nesnosljiva bol.
Zatim sam otisao do bolnice.
Snimili su mi to i rekli su da je lom na cak 3 mjesta i doktor mi je rekao da ce pokusati to namjestiti,a ukoliko ne uspije slijedi operacija.Tada sam osjetio jos veci strah.
Namjestili su nekako nogu,bol je bio nesnosljiv zaista.Potom su opet snimili i rekli su mi da su to dobro namjestili,te da slijedece sedmice dodjem na kontrolu.
Rekli su mi da ako se ne budem cuvao tj. mirovao da cu morati na operaciju.
Eh sad ja mirujem,koristim sve sto su mi rekli,mlijeko,jogurt,sokovi,limun,jaja,razne obloge led.
Ja imam pitanje odnosno nekoliko njih.
Ako se budem pridrzavao svega ovoga dali cu morati na operaciju?
I kada bih se mogao oporaviti,posto sam planirao ici na ljetovanje?
Bio bih zahvalan onome ko bi mogao da mi da odgovor.Ne bi ni isao na more jer mi do toga sad nije nimalo stalo,ali zbog djeteta kome sam obecao da cemo ici na more,zbog njegovog odlicnog uspjeha u skoli.
Toliko se tome radovao i sad ovako da ispadne,vjerujem da bih mu citav raspust pokvario.
Pa eto toliko.Pozdrav.
Kakav je bio prelom, koja je dijagnoza? Jel imate snimke?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 9:14 pm
Snimke nemam,ostali su dole.brankomd napisao:Kakav je bio prelom, koja je dijagnoza? Jel imate snimke?
Samo malo da ja ovo procitam,znate vec kakav je rukopis kod doktora.