Skljoca samo na levoj strani onako ispod uveta kada se prozevam,jedem,...inace ponekad zna bas da zaboli kada mrdam vilicom naprad nazad.Imam 14 godina i ne verujem da je ovo uobicajeno.
Zanima me da li moze ovo da se resi nekako? Hvala svima unapred na odgovorima!
Skljocanje vilice?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:52 am
Re: Skljocanje vilice?
Ne zvacite zvake i ne mrdajte napred nazad
zvake gotovo nikada ne zvacem, a pokusacu da je ne mrdam pozz!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Najverovatnije subluksacija temporomandibularnog zgloba. Javite se maksilofacijalnom hirurgu kako biste dobili odgovarajuce vezbe koje cete svakodnevno raditi par minuta, drugacije vam nece proci, vec moze da se progresivno pogorsava kada cete morati resiti problem operativno.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Ja imam tri puta vise godina od decaka kome skljoca vilica i davno,davno je to pocelo.Neugodno je,moram priznati ali je mene zabrinulo kad mi je prosle godine zubar rekao kako cu kasnije imati neverovatne probleme s tim?Nisam ga pitala na sta konkretno misli ali sam j zabrinuta.O kakvim je vezbama rec?Mogu li ih i ja raditi?Hvala.
p.s.
Moze li se zbog toga imati osecaj pucketanja u uhu?
p.s.
Moze li se zbog toga imati osecaj pucketanja u uhu?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Naravno da ih mozete raditi. Medjutim prvo na pregled kod spec. MFH , pa ce vam on reci sta je tacno kod vas problem, da li ima svrhe da radite vezbe, da li je pucketanje u uhu povezano sa tim itd...
Dr Milan Ivanovic
uf, tesko da cu naci jednog takvog hirurga u mom gradu ali nema veze potrazicu. Hvala!
a da li je moguce da mi je vilica u razvoju i da je to zbog toga?