Sjogrenov sindrom ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Ljubicica2006
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 11:56 pm

Sjogrenov sindrom ili ne?

Post od Ljubicica2006 »

Pre nekih 10 godina posle stalnih infekcija ociju, otkrivena mi je bolest "suvog oka" i od tada stalno koristim vestacke suze i sve je ok, nemam vise infekcija. Tada sam , po preporuci oftamologa snimala pljuvacne zlezde (rezultat je bio ok), isla kod reumatologa, vadila krv , antitela mislim, ne razumem se bas, ali znam da su rezultati bili ok. Znaci sumnjali su na sjogrenov sindrom,a li posto je osim ociju sve ostalo ok, rekli su da je u redu (ali u nalazima mi pise sjogrenov sindrom). Objasnjenje je bilo da je to opasna bolest od koje mogu da ostanem nepokretna itd.

Sve je bilo u redu do pre nekih 6 meseci, kad sam pocela da osecam bolove u laktu, prvo leve pa desne ruke, tacno jedna tacka me boli na obe ruke, sevaju mi kolena. Napominjem da imam 40 godina i da sam se porodila pre 17 meseci, ako to ima neke veze (1.dete). Bolovi su sve jaci,
Otisla sam kod reumatologa i ponela sve nalaze od pre 10 godina, opisujuci mu simptome. Posle pregleda rekao je da nema to veze sa sjogrenovim sindromom, da imam istgnuce i upalu tetiva obe ruke i da ne smem da nosim teret (tesko s malim detetom, tj, nemoguce), prepisao mi Nimulid , rekao da se to tesko leci i da ce mi biti sve gore ako ne pazim. Super :evil:

Sve u svemu, ja sam uplasena od onoga "mozete ostati nepokretni". Koji je vas savet?

Hvala.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Sjogrenov sindrom je nesto sa cim ljudi zive desetinama godina normalno, uz manje ili vece tegobe koje se ponajvise odnose na stvaranje sekreta (oko, pljuvacka). Naravno, moze se ostati i nepokretan, kao sto se od upale pluca moze umreti, kao sto se zbog povrede meniskusa moze prekinuti sportska karijera itd.

No, posto Vama nije u stvari dijagnostikovan Sjogren (pretpostavljam da u dijagnozi pise Siogren Sy in obs.?) jer ako nisu pronadjena antitela onda ni sindroma nema, a ni sad Vam nije dijagnostikovan Sjogrenov sindrom, ne vidim zasto ste se fiksirali z ato. Imate dete od 17 meseci i upalu tetiva obe ruke od nosanja (moja kuma ilala isto to ali na tetivi sake, nosila longetu gipsanu skoro mesec dana i onda onaj ortopedski steznik za zglob sake mesecima kad joj je dete bilo oko godinu dana).

Gledajte da stedite ruke kolko god je to moguce, ne podizite dete, drugo nista ne moze ni da Vam kaze....Prebacite deo obaveza na supruga i trazite pomoc porodice.
Odgovori