Postovani,zovem se Danijel,20 godina.
Ovako,pre otprilike 2,3 meseca,po telu,najvise rukama i nogama,pocele su mi se pojavljivati sitne crvene tackice,kao recimo kapilari,neke se jedva vide,jedna do druge,neke su malo vece,mogu biti jarko crvene,pa cak i tamne,skoro ljubicaste.
Prva stvar koju sam uradio (nakon panike kad sam otisao na internet i video moguce bolesti),izvadio sam krv,proverio mokracu i krvnu sliku.
Ovaj put su mi posebno izvadili za sedimentaciju,proveru krvarenja,mogucih bolesti,itd.
Nista nije nadjeno,krvna slika je fenomenalna,mokraca isto,cak mi se i gvozdje popravilo od januara.
E sad,sta bi ovo moglo biti? ako nije nikakva bolest?
Cuo sam za cherry ambiome.
Sitne crvene tackice po telu?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Sitne crvene tackice po telu?
a kakvi su trombociti?
I ja imam tih crvenih tačkica-rekao bih kao mladeži al crveni i čini mi se da vremenom pređu u mladeže-po stomaku ih ima naročito a inače sa godinama imam sve više mladeža-baš ih imam punooo. Doktori ništa nisu rekli samo ako se pokaže da se uvećavaju van površine kože da se javim lekaru.Inače ima 55 godina i ne sećam se kad je to počelo.
Sitne crvene tačkice ili malo krupnije bubuljice su se meni javljale kao posledica uzimanja lekova (za vene, pritisak u očima, dvanaestopalačno crevo), ali su i nestajale kada bih prekinula uzimanje tog leka. Ali pre mesec dana su se bubuljice, zatim crvenilo pojavili na desnoj nozi počev od skočnog zgloba naviše i sve se veoma brzo širilo, obuhvativši celu desnu nogu. Noga je bila naduvena, na nekim mestima bilo je bolno.
Smatrala sam da je to alergija i počela sam sa SINOPENOM da mažem celu nogu. Crvenilo se povlačilo, ali je noga i dalje bila natečena, a otekla mesta i dalje bolna. Najzad sam prešla na aparat za detoksikaciju CLIONIC. To je upalilo. Tretmani od pola sata su bili dva puta dnevno i posle sedam dana nestalo je crvenilo i otekline su se povukle. Ali bubuljice su se ponovo javile kad sam uzela jedan od lekova koji organizam ne prima.
Moj savet je - proverite da li Vam neka hrana izaziva alergiju. Ako uzimate neki lek, izbacite ga. U svakom slučaju morate sami pronaći šta izaziva alergiju. Jer te bubuljice su opomena organizma da nešto što unosite škodi vašem organizmu.
Smatrala sam da je to alergija i počela sam sa SINOPENOM da mažem celu nogu. Crvenilo se povlačilo, ali je noga i dalje bila natečena, a otekla mesta i dalje bolna. Najzad sam prešla na aparat za detoksikaciju CLIONIC. To je upalilo. Tretmani od pola sata su bili dva puta dnevno i posle sedam dana nestalo je crvenilo i otekline su se povukle. Ali bubuljice su se ponovo javile kad sam uzela jedan od lekova koji organizam ne prima.
Moj savet je - proverite da li Vam neka hrana izaziva alergiju. Ako uzimate neki lek, izbacite ga. U svakom slučaju morate sami pronaći šta izaziva alergiju. Jer te bubuljice su opomena organizma da nešto što unosite škodi vašem organizmu.
To ne lici na bubuljice --vec na mladeze-potkozne, mislim da nema veze sa alergijom i to se kod mene ne smanjuje nikad samo godinama se povecava broj, kao i samih mladeza posebno po ledjima. Doktori kazu da je to povezano sa starenjem, nista drugo..
Trombociti su u normali,isto kao i leukociti i eritrociti.
Kao sto sam rekao,krvna slika je odlicna.
Verovatno je nesto kozno.
Kao sto sam rekao,krvna slika je odlicna.

Verovatno je nesto kozno.
Danijele, krvna slika moze biti u redu, ali ona nema veze sa ovim problemom. Problem je baš u tome da nalazi mogu biti odlicni, a nesto ipak nije.
U periodu akutnog stanja moj pritisak je bio visok i pored uzimanja odgovarajučih sredstava. Posle tretmana detoksikacije kako je crvenilo nestajalo, tako se i pritisak normalizovao. Sigurna sam da je u pitanju alergija, ali se nisam obracala lekarima. Sad je sve u redu.
U periodu akutnog stanja moj pritisak je bio visok i pored uzimanja odgovarajučih sredstava. Posle tretmana detoksikacije kako je crvenilo nestajalo, tako se i pritisak normalizovao. Sigurna sam da je u pitanju alergija, ali se nisam obracala lekarima. Sad je sve u redu.