sinusi
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
sinusi
pre desetak godina sam imao jaku kijavicu...medjutim posle toga kada sam je navodno izlecio doslo je do toga da imam pojacanu sekreciju tj sekret se spusta u grlo i stalno ispljuvavam..tad sam otiso u Beograd na VMA..uzeli su bris iz nosa..dali mi mast koju sam mazao nosnu duplju i nestale su te bakterije koje sam imao..rekli su mi jos da imam blagu devijaciju nosa al da mi se sinusi "spontano" prazne pa ne dolazi do zacepljenja i bolova i da odem na more..i to je bilo sve..meni naravno nije bilo bolje...i tako godinama zivim sa tim a problem je u tome sto mam tu pojacanu sekreciju i susi mi se nosna duplja...skoro sam poceo da pijem tablete Clathrocyn(klaritromicin) na svoju ruku jer sam cuo da lece sinusitis..pijem vec tri dana i odlicno mi je...nema sekreta i nosna duplja se ne susi vise...interesuje me da li ipak da odem kod lekara?da nastavim sa ovom terapijom?i da li postoje jos neki antibiotici za lecenje sinusitisa?...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: sinusi
Ako postojii hronicna upala sinusa, tesko da ista moze da je izleci osim operacije. Javite se na ORL pregled, insistirajte da se urade rendgen, a jos bolje (ili naknadno) endoskopija i/ili ultrazvuk.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
operacija?cuo sam da se i posle operacije javljaju problemi...mislio sam da posto nemam zacepljenja koja se javljaju i bolove da to nije toliko strasno...a da li postoji mogucnost da je nesto drugo u pitanju a ne sinusi?
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pa, i devijacija je problem dovoljan da otezano disete i imate sekret ili problem sa susenjem nosa. Ovoje moja recenica, citat ne naplacujem
: "Kad jedan komsija na ORL spratu nije u redu, svi ostali pate". Znaci, tesko je u toj regiji da se simptomi ne prelivaju i ne preplicu, od devijacije stradaju sinusi, sve ide na zdrelo, onda trpi eustahijeva tuba, pa se pale ili zaglunu usi, reauju krajnici, sekret se javlja na glasnicama i tako redom - sve zivo!
MR nije lose resenje za detaljnu ekspertizu, ako vec nema indikacija za endoskopsku pregled.

MR nije lose resenje za detaljnu ekspertizu, ako vec nema indikacija za endoskopsku pregled.
cini mi se da se necu dobro provesti kad odem kod doktora...jos jedno pitanje..ja sam iz timocke krajine i zbog raznih prica paicijenata sumnjam malo u strucnost nasih doktora..da li da odem u Nis ili Beograd i gde?mozete li mi vi preporuciti?
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pustite price... u svakom slucaju, i Nis i Beograd su sa medicinskim fakultetima, znaci i sa profesorima, tercijarnom zdravstvenom zastitom, trebalo bi da je na oba fakulteta znanje na najvisem nivou - sto se tice opremljenosti, Beograd verovatno malo prednjaci, kao i obicno.
osjetila sam potrebu da se nadovežem na ovu temu . Moja prijateljica je također imala velikih problema s sinusim . posjetila je sve moguće doktore i po drugim državama jer je iz imućne obitelji . Ali joj ništa nije pomagalo . zbog tih problema nije išla u školu tjednima nije smijela izlaziti iz kuće ni ništa raditi zbog prevelike boli . Sve je to trajalo dok nije došla u kontakt s ženom koja joj je preporučila ˇiscjeljiteljaˇ . Naravno prva joj je reakcija bila podsmjeh i nije željela otići kod njega . Nakon nekog vremena Bolovi su se pojačali tako da je odlučila posjetiti ga . Išla je kod njega nekoliko puta svaki put joj je bilo bolje . Jedan put kad je otišla ,on je nešto uradio zbog čega je slijedeću noć it nosa i ušiju izlazila neka tvar ili šta ja znam . poslije toga nastavila ga je posjećivati neko vrijeme . Prije 2 godine završila je s tom " terapijom " i sad je bez ikakvih problema . Radi sve šta hoće , nema nikakvih bolova ,.. Ni ničeg . A taj problem koji je imala pratio ju je od djetinjstva . Ako želite mogu saznati kod koga je išla i šta vas sve zanima . ako ste zainteresovani . Jer mislim da bi i vama pomoglo . Sad je na vama . I sve najbolje .. 

i ja sam cuo za jednog dedu...i to od ljudi koji su isli kod njega...negde sam ovde vec citao o njemu tj vec ga je neko spomenuo... e sad mene je malo strah da idem..sta ako nesto krene lose...uvek sam pre za doktora bio...
pa da i onda je bila za doktora kod nije sve načine probala osim operacije jer to ni pod koju cijenu nije htjela . Ja sam o tome pricala sinoć s njom i rekla je da joj je sad super i da bi bilo dobro da ga posjetiš . a sad to je tvoja odluka msm necu se ja s tom boriti citav zivot nego ti .
. A eto ja sam ti dala savvjet najbolji mogući a sad je sve na tebi . i da sretno u oporavku i liječenju pa na kakav god način 

e to je neki deda u Zrenjaninu...cuo sam da vise nije ziv...
-
- Stalni član
- Kontakt:
Ima i jedan kod Kragujevca. I jedan u Kuala Lumpuru. i bar dvojica u Americi... Ma to je cela jedna internacionalna mreza, "The International Network of Old Fart Sinus Healers!"

hahahahahaha da da da......
da ne bih otvarala novu temu ovde cu pitati...imala sam cistu u sinusu...operisala pre nekii dan,pa me zanima zbog cega se cista pojavljuje?
hvala unapred....!
hvala unapred....!
Ja sam takodje u velikom problemu a to je sta,kako i gde uraditi sa polipima u nosu mog sina_
Koristi kortiko sprej par godina ali vise ne moye da trpi to i sada hoce da ih ukloni.
Kakva su vam iskustva s tim_
Imate li nekog ya preporuku u Beogradu-
Hvala.
Koristi kortiko sprej par godina ali vise ne moye da trpi to i sada hoce da ih ukloni.
Kakva su vam iskustva s tim_
Imate li nekog ya preporuku u Beogradu-
Hvala.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Najpojednostavljenije, i ciste i polipi su "duplikature", odnosno "udvajanje" sluzokože koja zadebljava usled hroničnih upala. Operativno lečenje je jedino rešenje za sada, a najkvalitetniji operativni rad trebalo bi da je na institutu za ORL u beogradu, s obzirom na titule lekara koji tamo rade.