sinusi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
amidzam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2002 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od amidzam »

Koja je funkcija sinusa u organizmu?
maria
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2002 1:00 am

Post od maria »

pa po nekim autorima funkcija sinusa (pneumatizovane supljine u kosti lobanje) je u rezonanciji glasa a prema nekim drugim je i u tome da smanji tezinu kostiju lobanje
slava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 03, 2002 1:00 am
Kontakt:

Post od slava »

[quote]
On 2002-01-22 14:23, maria wrote:
pa po nekim autorima funkcija sinusa (pneumatizovane supljine u kosti lobanje) je u rezonanciji glasa

pojasni malo
Doki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2002 1:00 am
Kontakt:

Post od Doki »

Ne mogu tacno da se setim ali sam 90 % siguran da sam negde procitao da je teorija o rezonanciji glasa odbacena, a takodje se smatra da sinusi ucestvuju u zagrevanju vazduha koji se udahne ( pre nego sto ode do pluca ) kao i da se u njemu preciscava vazduh od relativno krupnih udahnutih cestica s`obzirom da je tok vazduha u njima turbulentan pa dolazi do odbijanja vazduha o zidove. No sve to je jos uvek diskutabilno a moj je zakljucak da donose vise nevolje nego sto necemu sluze tako da ...
korsbag123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2012 3:42 am

Re: sinusi

Post od korsbag123 »

Alice inside Wonderland mainly because the particular garments could be wear simply by every person,Karen Millen UK guys, females, Karen Millen Dress tweens and also youngsters can easily almost all find a great halloween costume.Karen Millen Sale That of a great thought fro the complete household to be able to clothes because the the same persona from your book/movie however Karen Millen Coats become totally diverse? clearly every person through the household might be any quite a few persona nonetheless it would certainly definitely offer Karen Millen Coats Halloween party any quite a few spin and rewrite.http://www.karenmillencheapsale.co.uk/
Saša Andrijević
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2012 12:49 am

Re:

Post od Saša Andrijević »

amidzam napisao:Koja je funkcija sinusa u organizmu?
Koliko ja znam sinusi spadaju u disajnim organima , mislim da imaju ulogu u disanju , nisam siguran bas...
Odgovori