sintegrafija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sintegrafija
da li moze neko da mi objasni sta je tacno ovo? kako se obavlja, kakve su pripreme, koliko traje, kakv je postupak, itd? napominjem da je djete u pitanju, i radi se o sintegrafiji stitne zlijezde.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: sintegrafija
scintigrafija je snimanje koje spada u domen nuklearne medicine...radi se tako sto se pacijentu ubrizga kontrast, potrebno je da prodje oko 2 sata do snimanja, pacijent ode u sobu u kojoj se nalazi aparat, legne na sto i ne pomera se, to je sve sto treba da uradi...snimanje nije bolno, malo mozda neugodno jer ne sme da se pomera ali to je sve...trajanje zavisi od regija koja se snima, recimo, snimanje kostiju traje dugo dok snimanje bubrega ne traje toliko dugo vec krace...daje funkcionalne podatke...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: sintegrafija
hvala na odgovoru.
imam jos jedno pitanje, da li moze da ima nezeljenih dejstava to sto daju malu kolicinu radioaktivnog rastvora? kao sto sam gore navela, u pitanju je djete od tri godine, koje je juce bilo na snimanje, a danas dobilo temperaturu...
imam jos jedno pitanje, da li moze da ima nezeljenih dejstava to sto daju malu kolicinu radioaktivnog rastvora? kao sto sam gore navela, u pitanju je djete od tri godine, koje je juce bilo na snimanje, a danas dobilo temperaturu...