Voleo bih ako neko moze da mi blize kaze sta je to silver russelov sindrom. Detetu od devet meseci doktor je konstatova ovu bolest, i na tome se sve zavrsilo. Ne znam kme da se obratim dalje, koga da pitam, ili gde da pronadjem moguci savet. Preko googla nisam nasao nijedan sajt koji pise o ovoj bolesti, tako da imam mnogo malo informacija koje sam dobio uz pomoc engleskog izdanja wikipedia.
ono sto znam jeste da je silver russel sindrom nizeg rasta. Kod deteta se javlja disproporcija glave i tela. Kako se to leci i kome mogu da se obratim.
Unapred hvala za sve koji mi daju koristan savet.
silver russel sindrom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
hvala na putokazu.
Ipak, zeleo bih da dodam da su doktori odustali od daljeg lecenja deteta. Smatraju da ono nema nadu da prezivi, ukoliko pre sto hranu koju pojede ne moze da svari. Sada se samo ceka "taj dan", a roditelji deteta nazalost nemaju kome da se obrate u Srbiji kako bi pokusali da spasu svoje dete.
Nadam se samo da u Srbiji nema mnogo takvih slucajeva.
Ipak, zeleo bih da dodam da su doktori odustali od daljeg lecenja deteta. Smatraju da ono nema nadu da prezivi, ukoliko pre sto hranu koju pojede ne moze da svari. Sada se samo ceka "taj dan", a roditelji deteta nazalost nemaju kome da se obrate u Srbiji kako bi pokusali da spasu svoje dete.
Nadam se samo da u Srbiji nema mnogo takvih slucajeva.