Sifilis, hipohondrija ili nešto treće?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 30, 2004 10:59 pm

Sifilis, hipohondrija ili nešto treće?

Post od 123 »

Pre 6 godina sam imao nezaštićen seksualni odnos. Pre 2 godine mi se pojavila mala izraslina na penisu, koja se sasušila i nestala vremenom. Imao sam osip na koži, po trupu, manje rukama i nogama, koji sam mazao kremom kako su mi doktori i rekli, i osip je posle 4 - 5 nedelja nestao sam od sebe, bez tragova. Uplašio sam se, ali doktori su delovali ravnodušno. Nakon toga dve godine se ništa nije desilo. Od skoro osećam malaksalost, bolove u zglobovima koje bih opisao kao migrirajuću reumu, koji se pojavljuju i nestaju, bolove u šakama, ljuštenje kože sa prstiju šaka, osećaj da se ispod kože na šakama i rukama nalaze plikovi, imam glavobolje, bole me oči često, a jezik mi je beo, sa crvenim izraslinama sa strane, doduše ne toliko velikim. Našli su mi streptokoke u grlu. Ali verujem da nije od toga, jer se bol u grlu skoro pojavio, i oticanje žlezda na vratu. Išao sam kod venerologa, on je rekao da mi nije ništa, jer sam sumnjao na sifilis. Videvši slike, gotovo sasvim me je doktor uverio da mi nije ništa, da sam od straha umislio sve, da je osip bio slučajnost. MOžda i jeste. Radio sam i test na HIV, ali srećom nisu našli. Sada najbliži ali i doktor misle da strahujem bespotrebno, i da treba da popričam sa psihologom. Ja mislim da ako već nemam sifilis (sudeći po slikama, misle da bi trebalo da sam se davno raspao) imam nešto drugo. Možda sam se uplašio, ali BEO JEZIK (datira više od godinu dana), umor, glavobolja, slabljenje vida ne nastaju sami od sebe... Imam i bolove u mišićima, često mi trnu ruke, boli me kičmeni stub, tresu mi se ruke, pulsira mi očni mišić. Problem je što će svaki doktor reći da su to učestali i opšti simptomi, da im treba nešto konkretno... Gomila simptoma - želim da nađem uzrok... Ako specijalista i savetnik za polne bolesti kaže da nije ta vrsta bolesti, verovaću mu. Taj odnos se desio veoma davno, a do sada bi sifa već uznapredovao i bilo bi očigledno. Spolja izgledam zdravo, ali se iznutra osećam jako loše.

Pitanje: da li sam umislio bolest, i od straha i tenzije samo narušio zdravlje još više, ili je stvarno u pitanju neka bolest?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Sifilis, hipohondrija ili nešto treće?

Post od Cat »

Prvo i osnovno - jesi li uradio test na sifilis ili su svi gledali u pasulj pa ti rekli da ti nije ništa? Nisam shvatila na osnovu poruke.

Beo jezik može da potiče od kandide. Trnjenje može da potiče od kičme. Možda imaš deficit nekog vitamina itd. A moguće je i da je najveći deo psihičke prirode.

Znam da nisam naročito pomogla :) nisam lekar, možda će neko drugi znati ali generalno, samo nabrajanje simptoma uglavnom nije dovoljno. Bitno je koliko imaš godina, kakav život vodiš, kako se hraniš, da li se dovoljno krećeš, da li si nervozan po prirodi, da li si bolovao od nečeg drugog ovih godina itd.
123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 30, 2004 10:59 pm

Post od 123 »

Ovako, uradio sam osnovni test krvi, eritrociti, leukociti, urea, kreatinin i sl. I samo su leukociti # dosta niži, sve ostalo u redu; sedimentacija je 1. Test na sifilis nisam radio. Planirao sam, ali je doktor otklonio sumnje. Kaže da se sifa manifestuje na koži uglavnom nekoliko nedelja - meseci nakon odnosa, što meni nije bio slučaj, te najverovatnije nije to. Znam da sam trebao da otklonim sumnje i da izvadim krv još jednom... Što se tiče kandide, verovatno si u pravu. Ali sumnjam da kandida ima sve one simptome.

Kad smo kod toga, život mi je zbrčkan :lol: ne pijem i ne pušim, ali jedem masno, nabijam holesterol, boravim u mraku, stalno sam na kompjuteru, spavam po ceo dan, veoma sam neaktivan... Možda i to ima uticaja.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Testiraj se na sifilis i otkloni sumnje.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

pokusaj sto vise vremena provoditi u prirodi u nekom poslu ili bar u setnji...
idi kod neuropsihijatra....
uzimaj vitamine--najbolje raznovrsnu hranu bez pono mesa...
pokusaj promeniti svoje zivotne navike---mislim da psihosomatika moze mnogooo da utice na sve..
srecnooo
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Vodiš totalno nezdrav život i čudiš se zašto nisi zdrav??

Glavobolja, slabljenje vida, sve simptomi života u mraku i previše vremena pred kompjuterom. Isto i bolovi u kičmi, zglobovima, mišićima pošto je položaj pred kompjuterom neprirodan i naporan i kad su mišići jaki, a ne kad si još fizički neaktivan.

Malaksalost, promene na koži, umor - naravno da je organizam umoran kad ga kljukaš holesterolom i verovatno ne jedeš ništa korisno pored toga npr. sveže voće i povrće pa verovatno imaš deficit vitamina.

Ne verujem da imaš sifilis ali ovakav način života će te upropastiti mnogo bolje od sifilisa. Mislim da ti organizam vrlo jasno signalizira da ga maltretiraš. Testiraj se na sifilis da otkloniš sumnju i dovedi se u red. Srećno.
Odgovori